Το μενού της ημέρας!!








Μακαρονάδα του Ψαρά

Υλικά:

  • 2 κονσέρβες τοματάκια
  • 1 πιπερίτσα καφτερή
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • αλάτι και πιπέρι
  • ½ κιλό γαρίδες
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 15-20 μύδια
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο 6 ή όποια προτιμάτε

Εκτέλεση :
-Καθαρίζετε τα μύδια πολύ καλά από τα "μαλλιά"
-Τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με νερό και αφήνετε να βράσουν
-Όταν ανοίξουν τα αφήνετε λίγο ακόμα και τα σουρώνετε
-Χωρίζετε τη σάρκα από τα όστρακα και τα αφήνετε στην άκρη
-Πλένετε τις γαρίδες
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει
-Ρίχνετε τις γαρίδες
-Βράζετε μέχρι να μαγειρευτούν


-Στραγγίζετε και τους αφαιρείτε το κέλυφος της ουράς και το κεφάλι
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει
-Προσθέτετε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί
-Ρίχνετε την ντομάτα, ανακατεύετε και χαμηλώνετε τη φωτιά
-Εάν χρειάζεται αλατοπιπερώνετε
-Μόλις πάρει βράση προσθέτετε τα μύδια και τις γαρίδες και ψήνετε μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους 


-Λίγο πριν τα βγάλετε από τη φωτιά ρίχνετε το μαϊντανό
-Σε μία κατσαρόλα βάζετε νερό να βράσει
-Μόλις βράσει ρίχνετε τα μακαρόνια
-Αφήνετε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
-Βγάζετε από την κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε
-Στην κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να λιώσει μαζί με λίγο αλάτι
-Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια, αποσύρετε από τη φωτιά και τα σκεπάζετε
-Ρίχνετε τη σάλτσα με τα μύδια και τις γαρίδες μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου