ΑΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΑΠΟ ΜΕΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ


Ο Εμπορικός και Βιομηχανικός Σύλλογος Χαλκίδας, φέτος όπως και κάθε χρόνο, κοινοποίησε την υπ΄αριθμ. 19102/1469/3-06-2009 απόφαση της Υφυπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1153/Β/15-06-2009 και με την οποία κηρύχθηκε, ως ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ , η ημέρα εορτής του Αγίου Πνεύματος, μετά την υπογραφή της από 26/04/2007 Τοπικής Ομοιοεπαγγελματικής Συλλογικής Σύμβασης. Βάσει νόμου λοιπόν, οι εμπορικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πόλη της Χαλκίδας και στα περίχωρα αυτής (καλλικρατικός Δήμος), οφείλουν να τηρούν τη συγκεκριμένη νομοθεσία και να παραμένουν κλειστές.

Όλα τα καταστήματα της πόλης μας, σεβάστηκαν τη συγκεκριμένη ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΑΡΓΙΑ και δεν άνοιξαν. Υπήρξαν όμως και κάποιες επιχειρήσεις, ξένων ή μη συμφερόντων, οι οποίες αγνοώντας επιδεικτικά κανόνες και νόμους, με σκοπό να πλουτίσουν εν μέσω οικονομικής κρίσης με πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού, παρέμειναν ανοικτά. Ο Εμπορικός και Βιομηχανικός Σύλλογος Χαλκίδας, μετά από ενημέρωση συναδέλφων, για λειτουργία του καταστήματος JUMBO στη Χαλκίδα, τη Δευτέρα 20 Ιουνίου ημέρα του Αγ. Πνεύματος, προχώρησε σε ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της εν λόγω επιχείρησης, με σκοπό να προστατεύσει τα συμφέροντα της τοπικής αγοράς.
Παρόλο που δεν μας είναι ευχάριστες τέτοιου είδους διαδικασίες, οφείλουμε ως φορέας εκπροσώπησης των εμπόρων, όταν θίγονται τα συμφέροντά τους, να πράττουμε στο εξής αναλόγως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου