Με κάθε επισημότητα υποδέχτηκε ο Πειραιάς την εικόνα της Παναγίας Σουμελά
Με κάθε επισημότητα υποδέχτηκε ο Πειραιάς την Ιερά εικόνα της Παναγιά Σουμελά στο λιμάνι το πρωί της Δευτέρας 15 Μαΐου 2017.

Το Ιερό θησαύρισμα της Ορθοδοξίας μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Ιερού Ιδρύματος "Παναγία Σουμελά" Γιώργο Τανιμανίδη και μέλη του Ιδρύματος, ενώ στο λιμάνι το υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ μαζί με τους βουλευτές του Πειραιά αλλά και εκπροσώπους του Δήμου.

Αμέσως μόλις οι ιερείς που συνόδευαν την εικόνα, την κατέβασαν από το πλοίο του Λιμενικού, 4 ζιπκοφόροι χόρεψαν τον χορό Σέρρα υποδεχόμενοι και αυτή με τη σειρά τους την ιερά εικόνα μαζί με τα λιγοστά δυστυχώς Ποντιακά σωματεία που έδωσαν το παρών στο λιμάνι του Πειραιά με τα λάβαρα τους.

Σημειώνεται πως η Ιερά Εικόνα μεταφέρθηκε στον Πειραιά με πλοίο του Λιμενικού Σώματος, συνοδευόμενο από πλοιάριο του Πυροσβεστικού Σώματος και του Συλλόγου Αλιέων Πειραιώς.

Η εικόνα μεταφέρθηκε με πομπή προς τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 22 Μαΐου 2017.

Μαζί με την εικόνα μεταφέρθηκαν και τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας τα οποία φυλάσσονται στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος Συμφερουπόλεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου