ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΩΝ ΕΥΒΟΕΩΝ ΑΓΙΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑΜέσα στο χαρμόσυνο κλίμα της Αναστάσεως του Χριστού άρχισαν, την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017, οι Εκδηλώσεις για την Εορτή των Τοπικών Αγίων της Εύβοιας και των Νήσων των Βορείων Σποράδων, στον ομώνυμο Ιερό Ναό τους στη Χαλκίδα, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
Την Τετάρτη το απόγευμα, όπως έχει καθιερωθεί κατά τα τελευταία χρόνια, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων αρκετών εκ των Ευβοέων Αγίων, τα οποία διαφυλάσσονται καθ’ όλη την διάρκεια του έτους στην Ιερά Μητρόπολη, σε Ενορίες και σε Ιερές Μονές, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, με την συμμετοχή των ευσεβών χριστιανών και το παιάνισμα της Φιλαρμονικής του Δήμου Χαλκιδέων.
Στη συνέχεια ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Πόλεως Χαλκίδος και των Περιχώρων, στον οποίον κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος, αναφερθείς στη σχέση των Μυροφόρων γυναικών και των κηδευτῶν ανδρών του Κυρίου, τους οποίους τιμά η Εκκλησία καθ' όλη την τρέχουσα Εβδομάδα, με τους Αγίους της Εκκλησίας, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην τιμή των Ιερών Λειψάνων.
Μετά το πέρας του Εσπερινού, στον οποίον παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Μπαντούνας, οι Αντιδήμαρχοι κ. Γεώργιος Γιαννούκος και κ. Γεώργιος Μπουραντάς και ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Μπικάκης, ετελέσθη Μικρά Αγρυπνία, η οποία έληξε την 1ηνυκτερινή, με την συμμετοχή πολλών ευσεβών χριστιανών.
Τα Ιερά Λείψανα των Ευβοέων Αγίων θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό, μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 7 Μαΐου, οπότε είναι και η κυριώνυμη ημέρα της Εορτής των Ευβοέων Αγίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου