Ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού


Με μεγάλη επιτυχία, παρουσία πλήθους μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Μαϊου στη Χαλκίδα, η ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού που διοργάνωσαν ο Δήμος Χαλκιδέων και το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Χαλκίδας (ΚΕΣΥΠ).
Ήταν μια πρωτοβουλία προκειμένου οι έφηβοι, αλλά και οι γονείς τους, να ενημερωθούν για ζητήματα που αφορούν στην επαγγελματική σταδιοδρομία των παιδιών και να μπορέσουν αυτά να πάρουν τις σωστές αποφάσεις.
Όπως τόνισε στον σύντομο χαιρετισμό του και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, “σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση παρατείνεται και εντείνεται, που έχουν ανατραπεί τα δεδομένα και τίποτα δεν είναι σταθερό, πρέπει να προετοιμάσουμε το μέλλον των παιδιών μας”. Αναφέρθηκε ακόμη ο Δήμαρχος στην αναγκαιότητα να συζητούνται με ειδικούς επιστήμονες σε θέματα επαγγελματικού προσανατολίζονται, αφού έτσι δίνονται απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα που απασχολούν τους νέους σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι γι' αυτούς.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε επίσης και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας Δημήτρης Κυριτσόπουλος. Εισηγητές ήταν η Κατερίνα Ράζου και η Κάτια Αλιακίζογλου , υπεύθυνες στο ΚΕΣΥΠ Χαλκίδας, οι οποίες αναφέρθηκαν στα διλήμματα που έχουν οι έφηβοι προκειμένου να βρουν διεξόδους μετά το Λύκειο, ενώ έγινε και αναφορά στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου