Δεν μπορούμε να συναινέσουμε στο λάθος

Επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπέλυσε ο Σίμος Κεδίκογλου, υπογραμμίζοντας ότι μόνο αυτή η κυβέρνηση θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, έχοντας δεχθεί ένα τέταρτο μνημόνιο χωρίς χρήματα.
Μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» και στους δημοσιογράφους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου τόνισε, ότι δεν θα συναινέσουν στο λάθος, υπενθυμίζοντας, παράλληλα, ότι το 2015, όταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απηύθυνε κάλεσμα για εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, τότε ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που προτίμησε να κάνει εκλογές με σύνθημα «τελειώστε τους».
Όπως είπε ο Σίμος Κεδίκογλου: «τώρα ανακαλύπτει ο ΣΥΡΙΖΑ τη σημασία του να χαρακτηριστεί βιώσιμο το χρέος, τη ρύθμιση του οποίου την είχαμε εξασφαλίσει από το Νοέμβριο του 2012, όταν  λέγανε επί χρόνια ότι δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να κοπεί. Ειλικρινά προσπαθώ να καταλάβω ποια είναι η στρατηγική και οι στόχοι της κυβέρνησης. Η ουσία είναι αλλού όταν ήμουν κυβερνητικός εκπρόσωπος επαναλάμβανα συνεχώς τη σημασία του να χαρακτηριστεί βιώσιμο το χρέος με παράταση αποπληρωμής και με μειώσεις επιτοκίων και  ακούγαμε από την τότε αντιπολίτευση ότι αυτό δεν είναι λύση. Σημασία έχει να μπορούμε να βγούμε στις αγορές, να αποκτήσουμε μία κανονική οικονομία, να έρχονται επενδύσεις στην Ελλάδα και να  δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Όλα αυτά, όμως, για να γίνουνε απαιτείται μία άλλη πολιτική, μία άλλη κυβέρνηση. Αν δεν αλλάξει το μείγμα πολιτικής, αν δεν κόψουμε δαπάνες, συναίνεση στο λάθος δεν μπορούμε να δώσουμε ειδικά όταν μία κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει τα στοιχειώδη. Αλλού είναι ο σωστός δρόμος.

Αυτά τα φοροεισπρακτικά μέτρα επιβλήθηκαν, γιατί δεν υπήρξαν καθόλου περικοπές της κρατικής σπατάλης, είναι άλλη η συνταγή που θα έπρεπε να ακολουθηθεί. Επειδή σήμερα είναι η ημέρα που λέμε το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, 25 χρόνια μετά την Πρωθυπουργία του, αυτά που έλεγε τότε, αυτά πρέπει να κάνουμε και σήμερα. Πρέπει να μειώσουμε το κράτος, να μειώσουμε τις κρατικές δαπάνες για να μπορέσουμε να μειώσουμε τη φορολογία, για να μπορέσει να αναπτυχθεί η οικονομία. Δεν είναι καμία μαγική συνταγή, ούτε ανακαλύψαμε την Αμερική. Αυτά που γίνονται σε όλο τον κόσμο, σε όλη την Ευρώπη τα ίδια πρέπει να εφαρμόσουμε. Πρέπει να καταλάβουμε, ότι ο  ιδιωτικός τομέας είναι που θα φέρει την ανάπτυξη, πρέπει να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα και όχι να την καταδιώκουμε».  
Ο Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε, επίσης, ότι ασκούν κριτική και στους δανειστές γιατί έχουν αποδεχτεί τη συνταγή της κυβέρνησης, έχουν αποδεχθεί τον ισοσκελισμό του προϋπολογισμού μόνο με αύξηση εσόδων και όχι με περικοπές δαπανών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «έχουμε συνολική κριτική στην όλη συμφωνία και για τα λάθη της ελληνικής κυβέρνησης και για τα λάθη των δανειστών, γιατί με αυτή την πολιτική η οικονομία καταρρέει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου