Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΑΥΠΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΝΔ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ"
Η τοποθέτηση του Προέδρου της Ένωσης Πτυχιούχων Αξιωματικών – Υπαξιωματικών Π.Σ. στην προσυνεδριακή ημερίδα της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Για το Περιβάλλον, τις φυσικές καταστροφές και την Πολιτική Προστασία» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 στο Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Περιστερίου:
«Κύριε Πρόεδρε, κύριοι Βουλευτές, κυρίες και κύριοι. Σε ένα σύγχρονο περιβάλλον που αντιδρά συχνά απρόβλεπτα στην αλόγιστη ανθρώπινη επέμβαση, ο ρόλος της Πολιτικής Προστασίας και ιδιαίτερα του Πυροσβεστικού Σώματος, ως κατεξοχήν επιχειρησιακού βραχίονά της, καθίσταται κεφαλαιώδους σημασίας σε κοινωνικό, οικονομικό έως και πολιτικό επίπεδο. Οι σημερινές μεγάλες φυσικές καταστροφές που συντελούνται ανά την υφήλιο, συνεπεία και της εκδηλούμενης κλιματικής αλλαγής, δεν επιτρέπεται να μας εκπλήσσουν, δε δικαιολογείται να μας βρίσκουν απροετοίμαστους να θρηνούμε συνανθρώπους μας και να μοιράζουμε ευθύνες και αναθέματα. «Το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν» και φυσικά η πρόληψη είναι οικονομικότερη της καταστολής, ειδικά σήμερα που τα δημοσιονομικά δεδομένα δεν επιτρέπουν περιττές σπατάλες.


Οι έλληνες πυροσβέστες, με το πετσοκομμένο εισόδημα, δεν υστερούν σε τίποτα από τους συναδέλφους τους Αμερικανούς, Καναδούς ή Γάλλους, ειδικά μέσα στην ενωμένη Ευρώπη που αφυπνίζεται και δραστηριοποιείται ενόψει ενδεχόμενων μελλοντικών φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών. Πρόνοια χρειάζεται από όλους εμάς τους επαγγελματίες σε επιχειρησιακό και διοικητικό επίπεδο, συνεχής εκπαίδευση, αξιοποίηση των επιστημονικών προσόντων του υφιστάμενου ανθρώπινου δυναμικού, κατάλληλος συντονισμός και διαλειτουργικότητα σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο, γιατί η ασφάλεια του πολίτη δεν μπαίνει επ’ ουδενί σε μνημονιακές προκρούστιες κλίνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου