Διπλές εισφορές.

ΕΦΚΑ: Διπλές εισφορές για 200.000 ασφαλισμένους
Διπλές εισφορές καλούνται να πληρώσουν τουλάχιστον 200.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες, καθώς πρέπει να καταβάλλουν επιπλέον εισφορές για επικούρηση (7% επί του ακαθάριστου φορολογητέου εισοδήματος) και εφάπαξ (4% επί του ακαθάριστου φορολογητέου εισοδήματος)
Αυτό σημαίνει ότι εκτός από τις τρέχουσες, που αναγράφονται στα ειδοποιητήρια που έχουν στη διάθεσή τους του ΕΦΚΑ, θα πρέπει να πληρώσουν και εισφορές προηγούμενων ετών που εκκρεμούσαν.
Πρόκειται για περιπτώσεις δικηγόρων, συμβολαιογράφων, μηχανικών, γιατρών και αγροτών. Υπενθυμίζεται ότι η αρχική περίοδος καταβολής των παρελθουσών εισφορών ήταν έως τα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου. Κρίθηκε όμως τότε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ότι πρέπει να δοθεί δίμηνη παράταση έως τα τέλη Ιανουαρίου της νέας χρονιάς. Να τονιστεί ότι αιτία για τη μη καταβολή των παλαιότερων εισφορών ήταν η έναρξη λειτουργίας του ΕΦΚΑ και ο νέος τρόπος υπολογισμού εισφορών.

Πιο αναλυτικά έως τα τέλη Ιανουαρίου πρέπει να καταβληθούν εισφορές από τις ακόλουθες ομάδες επαγγελματιών που υπάγονται στα εξής πρώην Ταμεία ασφαλισης:
*Πρώην ΤΑΝ του ΕΤΑΑ: Πρόκειται για δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δικαστικούς επιμελητές, που οφείλουν τις εισφορές του 2016, τις οποίες και κατέβαλλαν ετησίως.
*Πρώην ΤΣΜΕΔΕ και πρώην ΤΣΑΥ, του ΕΤΑΑ: Πρόκειται για μηχανικούς και γιατρούς, οι οποίοι οφείλουν τις εισφορές του β’ εξαμήνου του 2016.
*Πρώην ΟΓΑ: Πρόκειται για αγρότες, οι οποίοι οφείλουν τις εισφορές του β’ εξαμήνου του 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου