Το μενού της ημέρας!





1 κιλού κρέας χοίρινο από λαιμό κομμένο σε κύβους
2 κρεμμύδια μεγάλα
2 καρότα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτί κονσέρβα μανιτάρι
1 πορτοκάλι
2 λεμονιά
Λίγο κρασί για το σβήσιμο
2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ!
Αλάτι, ρίγανη, πιπέρι,, λάδι για το τσιγάρισμα.


Εκτέλεση
Βάζω σκέτο το κρέας στην κατσαρόλα.
Μόλις φύγουν τα υγρά του το σβήνω με λίγο ξύδι,μετά ρίχνω το λάδι κόβω τα δυό κρεμμύδια,το σκόρδο,κόβω φέτες τα καρότα ρίχνω τα μανιτάρια!!
Τσιγαρίζω σβήνω με κρασί ότι έχων , σε 3 λεπτά ξανά σβήνω με ένα πορτοκάλι αν δεν έχουν πολύ χυμό μέσα ,στύβω δύο,ρίχνω αλάτι πιπέρι ρίγανη.
Ρίχνω νερό και σκεπάζω ,
Τέλος όταν είναι έτοιμο,διαλύω δύο καλά γεμάτες κουταλιές της σούπας κορν-φλάουρ και τις ανακατεύω με χυμό απόν δυο λεμόνια,ρίχνω μέσα δεν ανακατεύω κουνάω την κατσαρόλα και πήζει κατευθείαν σβήνω και σερβίρω με ρύζι η πατάτας τηγανητές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου