Το κρυφτούλι.
                                               Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης
Το κρυφτούλι με το Σκοπιανό συνεχίζεται. Η κυβέρνηση από τη μία αρνείται να επιβεβαιώσει ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι κι από την άλλη προχωρεί σε διαρροές.Ο Νίκος Κοτζιάς από τη μία πλευρά... βιάζεται να τρέξουν οι διαπραγματεύσεις, προκαλώντας αντιδράσεις από την πλευρά των Σκοπίων κι από την άλλη δηλώνει ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και πως οι συζητήσεις μπορούν να παραταθούν, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Και την ίδια ώρα, παραμένει ο γρίφος της στάσης Καμμένου-ΑΝΕΛ. Με το παράδοξο να μην στηρίζουν τις κεντρικές κυβερνητικές επιλογές, αλλά να στηρίζουν... την ίδια την κυβέρνηση!


Επίσης, η κυβέρνηση χάνει έναν από τους συμμάχους της, όπως δείχνει η στάση της Εκκλησίας για το συλλαλητήριο της Κυριακής, σε αντιδιαστολή με τη σπουδή Τσίπρα να ενημερώσει πριν από τους πολιτικούς αρχηγούς τον Αρχιεπίσκοπο.


Πλέον έχουμε μπει στα «βαθιά». Το πράγμα σοβαρεύει. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του δείχνουν να έχουν εγκλωβιστεί στην παγίδα που οι ίδιοι πήγαν να δημιουργήσουν για να πέσει η αντιπολίτευση.
Κυρίως όμως αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ειπωθούν αλήθειες.
Εκτός κι αν οι ίδιοι που δημιούργησαν αυτή την κατάσταση ξέρουν ότι η λύση δεν θα προχωρήσει, με ευθύνη της άλλης πλευράς, προκειμένου να έχουν άλλοθι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου