Αρχίζει η νέα πενταετής προεδρική θητεία του Αναστασιάδη στην Κύπρο

Αρχίζει η νέα πενταετής προεδρική θητεία του Αναστασιάδη στην Κύπρο
Τρεις εβδομάδες μετά το αποτέλεσμα των Προεδρικών εκλογών στην Κύπρο, ο Νίκος Αναστασιάδης αρχίζει ξανά την νέα του θητεία.
Με μια επίσημη τελετή στις 11:30, στη Βουλή, ο επανεκλεγείς Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, με 56%, Νίκος Αναστασιάδης επανέρχεται ως επικεφαλής.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 42 του Συντάγματος, ο κ. Αναστασιάδης θα δώσει ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής τη νενομισμένη διαβεβαίωση ότι «θα τηρεί πίστη στο Σύνταγμα και τους Νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας» και στη συνέχεια θα μιλήσει ενώπιον των μελών του Σώματος.
Στη συνεδρίαση έχουν προσκληθεί πρεσβευτές, κρατικοί αξιωματούχοι, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, εκπρόσωποι των άλλων δογμάτων και εκπρόσωποι της πολιτικής, οικονομικής, πνευματικής και κοινωνικής ζωής της Κύπρου.

Μετά την συνεδρίαση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί τα συγχαρητήρια των βουλευτών και των επισήμων στο γραφείο του προέδρου της Βουλής.
Αύριο Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον του Προέδρου Ν. Αναστασιάδη η τελετή διαβεβαίωσης των μελών του νέου Υπουργικού Συμβουλίου.
Θα ακολουθήσει η πρώτη, σύντομη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και στη συνέχεια θα γίνουν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής στα υπουργεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου