Οι δηλώσεις Φίλη «ταράζουν τα νερά» της κυβέρνησης

Οι δηλώσεις Φίλη «ταράζουν τα νερά» της κυβέρνησης
Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσουν του πρώην υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη ο οποίος τόνισε πως η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών δεν αποτελεί «μείζον ζήτμα».
Την εκτίμηση ότι ο Νίκος Φίλης προέκρινε όμως την πορεία της οικονομίας ως το μείζον ζήτημα έκανε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, σχολιάζοντας τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι «πολύ σημαντικό, αλλά όχι μείζον» το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται σε φυλακές της Τουρκίας.
Σημείωσε ότι τα όποια γεγονότα, εξελίξεις, δηλώσεις πρέπει να τις βλέπουμε μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο που κινείται η χώρα μας σε αυτή τη φάση.
«Δεν μπορείς να κρίνεις τη δήλωση του Μπαλάφα λέω τώρα, αν δεν δεις ότι το μείζον σήμερα, το άλλο μπορεί να είναι το νούμερο 2, είναι η πορεία της οικονομίας, η έξοδος από την επιτροπεία, η μείωση της ανεργίας στο 20,8%» ανέφερε.
«Για το τι είπε ο Φίλης, να ρωτήσετε τον Φίλη… Δεν μπορώ να κρίνω τι είπε ο Φίλης, εγώ δεν θα το έλεγα έτσι» δήλωσε ακόμα ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Απάνθρωπες χαρακτήρισε ο Δημήτρης Καμμένος, τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη στον ΣΚΑΪ ότι είναι «πολύ σημαντικό, αλλά όχι μείζον» το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Ειδικότερα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ σημείωσε ότι η δήλωση του πρώην υπουργού Παιδείας αποτελεί «λάθος ανάγνωση». «Δεν είναι μείζον ζήτημα η επίθεση της τουρκικής ακταιωρού που μπορούσαμε να θρηνήσουμε θύματα; Δεν είναι μείζον ζήτημα η τουρκική στάση στην κυπριακή ΑΟΖ; Δεν είναι μείζον ζήτημα που αιχμαλωτίστηκαν δυο αξιωματικοί, δυο δικοί μας άνθρωποι;» διερωτήθηκε.
«Είναι μείζον το ζήτημα απασχολεί την κοινωνία όλη την ήμερα» πρόσθεσε ο Δημήτρης Καμμένος. «Είναι απάνθρωπες οι δηλώσεις του κ. Φίλη, δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση των γονιών και να έχω ένα κρατικό παράγοντα να λέει ότι δεν είναι μείζον ζήτημα, απαξιώνουμε έτσι την κατάσταση» τόνισε.
«Να αναδείξουμε τη σημαντικότητα και να κάνουμε σωστή ανάγνωση θα υπάρξει κλιμάκωση είμαστε σε δύσκολη κατάσταση, οι συχνές επισκέψεις του αμερικανού πρέσβη στο Πεντάγωνο δείχνουν κάτι» επισήμανε μάλιστα ο κ. Καμμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου