Στα «κάγκελα» οι εργαζόμενοι στο «Αττικόν» - Αποφάσισαν στάση εργασίας αύριο

Στα «κάγκελα» οι εργαζόμενοι στο «Αττικόν» - Αποφάσισαν στάση εργασίας αύριο
Στα όρια τους έχουν φτάσει οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Αττικόν» λόγω των συνθηκών που επικρατούν στις γενικές εφημερίες του νοσοκομείου με την παρουσία τουλάχιστον 100 ράντζων και την έλλειψη προσωπικού.
Γι αυτό το λόγο αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 7 Μαρτίου στάση εργασίας από τη 1 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας στις 2 το μεσημέρι.
Όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν» «το black out που έχει δημιουργηθεί στο νοσοκομείο λόγω των συνθηκών της γενικής εφημερίας περιγράφεται ως εξής:
πλημμύρισμα του νοσοκομείου με ράντζα και φορεία στους διαδρόμους όλων των κλινικών (πολλές φορές περισσότερα από 100 – όσο δηλαδή άλλες 4-5 κλινικές).
Δεκάδες διασωληνωμένοι στον όροφο, λόγω πληρότητας των εναπομεινάντων κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.


Υπάρχουν πάνω από 350 κενές οργανικές θέσεις – ο μαγνητικός τομογράφος παραμένει εκτός λειτουργίας

Οι βάρδιες δεν βγαίνουν, όλα τα τμήματα έχουν γίνει επικίνδυνα για τις συνθήκες νοσηλείας. Εξακολουθεί η στέρηση αδειών και ρεπό, οι συνεχείς μετακινήσεις από τμήμα σε τμήμα που προσθέτονται στη μισθολογική εξαθλίωση, την περικοπή εφημεριών και υπερωριών, τις απλήρωτες βάρδιες, το πάγωμα ακόμα και νόμιμων αποφάσεων μετατάξεων από τα υπηρεσιακά συμβούλια.
Τα ωράρια εργασίας παραβιάζονται και δεν λείπουν περιπτώσεις εργασιακού κανιβαλισμού (π.χ. το ίδιο άτομο να κάνει 10 νυχτερινές βάρδιες σε 1 μήνα). Οι νοσηλείες για τμήματα των 32 κλινών, στις οποίες προστίθενται και ράντζα, πραγματοποιούνται ακόμη και στην πρωινή βάρδια από 2 νοσηλευτές και σπουδαστές».
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων κλινών του ΕΣΥ σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής, άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων (π.χ. Λοιμωδών), δημιουργία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη Δυτική Αθήνα, άμεσες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών και τεχνικού και λοιπού προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου