Μητσοτάκης: Θα αλλάξουμε την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Μητσοτάκης: Θα αλλάξουμε την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές
«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα γίνουν με απλή αναλογική, ώστε να διαλυθεί το βασικό κύτταρο της κοινωνία. Θα γίνουν με τον σημερινό εκλογικό νόμο και με κυβέρνηση ΝΔ. Όχι άλλα παιχνίδια με τους θεσμούς, δεν θα το επιτρέψουμε».
«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα γίνουν με απλή αναλογική, ώστε να διαλυθεί το βασικό κύτταρο της κοινωνία. Θα γίνουν με τον σημερινό εκλογικό νόμο και με κυβέρνηση ΝΔ. Όχι άλλα παιχνίδια με τους θεσμούς, δεν θα το επιτρέψουμε» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κοινό συνέδριο της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ.
"Η κυβέρνηση αντί να θέσει σε διαβούλευση ένα πλήρες σχέδιο για την αναδιοργάνωση τη Αυτοδιοίκησης προτίμησε μισόλογα. Δείχνει ξεκάθαρο πολιτικό κυνισμό. Η κυβέρνηση θέλει να χρησιμοποιήσει την Αυτοδιοίκηση για τα σχέδιά της. Επιλέγει να προκαλέσει τη μεγαλύτερη δυνατή αναστάτωση", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Στην παρέμβασή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε εμφατικά μηνύματα προς τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες, εξαπολύοντας συνεχή επίθεση προς το κυβερνητικό οικοδόμημα των κυρίων Τσίπρα-Καμμένου.
"Η κυβέρνηση θέλει να πετύχει αυτήν την αναστάτωση αλλοιώνοντας το εκλογικό σύστημα. Παίζοντας με το χρόνο των εκλογών. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές δε θα γίνουν με απλή αναλογική. Θα γίνουν με το σημερινό εκλογικό νόμο και με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Όχι άλλα παιχνίδια με τους θεσμούς. Δε θα το επιτρέψουμε.

Η θέση μας γύρω από τον εκλογικό νόμο στην Αυτοδιοίκηση είναι ξεκάθαρη. Η απλή αναλογική θα οδηγήσει σε ακυβερνησία τους δήμους και τις περιφέρειες. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να πάρει το υπουργείο Εσωτερικών τον έλεγχο των ΟΤΑ. Εκεί σας πάνε. Ο σκοπός της κυβέρνησης είναι να πληγεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο. Αυτή η μεθόδευση θα μας βρει απέναντι. Η κυβέρνηση δε θα μπορέσει να επιβάλει την απλή αναλογική. Γιατί θα συντριβεί στις ευρωεκλογές και θα οδηγηθεί στην έξοδο προτού τις αυτοδιοικητικές εκλογές", σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι θα επαναφέρει άμεσα τον ισχύοντα εκλογικό νόμο. Με το βλέμμα, δε, στραμμένο στο "αύριο" των ΟΤΑ, ανέφερε πως μετά κυβέρνηση, δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα συναποφασίσουν τις όποιες διορθώσεις είναι αναγκαίες για τις μεθεπόμενες εκλογές. "Όσον αφορά στο χρόνο: Οι αυτοδιοικητικές εκλογές δε μπορεί να γίνουν μαζί με τις βουλευτικές. Η αποδοχή ότι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν το Φθινόπωρο έχει ως αυτονόητο πως οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν νωρίτερα. Με τις κάλπες και τα εκλογικά συστήματα παίζει μόνο όποιος φοβάται με την ετυμηγορία του λαού", επεσήμανε, δείχνοντας ευθέως προς την πλευρά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου