Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί κανονικά τον Αύγουστο του 2018 με καθαρή έξοδο

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί κανονικά τον Αύγουστο του 2018 με καθαρή έξοδο
"Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί κανονικά τον Αύγουστο του 2018 με καθαρή έξοδο και με σωστή υλοποίηση των όποιων προαπαιτούμενων δράσεων υπολείπονται μέχρι τότε" τόνισε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".
Ερωτηθείς αν θα κλείσουν απρόσκοπτα τα προαπαιτούμενα και αν αποχώρηση του ΔΝΤ θα σήμαινε πρόβλημα για την ελληνική πλευρά, ο κ. Ζαχαριάδης υπογράμμισε πως "δεν μπορεί να ανακοπεί και να ανατραπεί η δυναμική της καθαρής εξόδου" και σχολίασε: "Ας πάρουν κι αυτοί γρήγορα τις αποφάσεις τους. Εμείς σε επίπεδο προαπαιτούμενων μέτρων και δράσεων θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Βεβαίως πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι η θέση μας επί της αρχής της δικής μας αλλά κι ενός ρεύματος πολύ ισχυρού μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια [...] είναι ότι το ΔΝΤ δεν πρέπει να εμπλέκεται στα ζητήματα της Ευρώπης και η Ευρώπη πρέπει να αναπτύξει τους δικούς της μηχανισμούς άμυνας, τεχνογνωσίας, πρόληψης κινδύνων κ.λπ.".
Για το θέμα της παραίτησης του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νίκου Σακελλαρίου, ο κ. Ζαχαριάδης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: "Η πάγια θέση μας είναι ότι η εκτελεστική εξουσία πρέπει να είναι διαφορετική με τη δικαστική και με τη νομοθετική και δεν πρέπει να παίζουμε παιχνίδια σ' αυτό το επίπεδο.
Οι δικαστές, με βάση την επιστημοσύνη τους και τους όρκους που έχουν δώσει, πρέπει να υπηρετούν θεσμικά, από τη θέση τους, το κοινωνικό συμφέρον με τον τρόπο που αυτοί νομίζουν. Αν υπάρχει οποιαδήποτε άλλη επιδίωξη -εγώ δεν θέλω να κάνω εκτίμηση- εδώ είμαστε να δούμε πώς θα κινηθούν τα διάφορα πρόσωπα, τώρα, που έχει τελειώσει αυτή η θεσμική τους ιδιότητα- και βεβαίως είναι ελεύθεροι να το κάνουν".
Σημείωσε ακόμα πως τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο ίδιος έχουν επισημάνει πολλές φορές το ότι "χρειάζεται να έχουμε θεσμική εμβάθυνση και θεσμική ολοκλήρωση και να μην μπαίνει ο ένας στα χωράφια του άλλου" και σημείωσε πως "έχουμε δείξει ότι ανεξάρτητα αν είχαμε αντιθέσεις, ενστάσεις ή διαφωνίες με διάφορες δικαστικές αποφάσεις, πάντοτε τις σεβόμαστε και πάντα νομοθετούμε με γνώμονα να μην θίγεται αυτό το πλαίσιο, το οποίο κάποιες φορές έχει τεθεί από τη δικαιοσύνη", τονίζοντας πως "άλλοι είναι οι χώροι που στο παρελθόν έκαναν ευθείες παρεμβάσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου