Σίμος Κεδίκογλου: «Να πιστέψουμε ξανά στο όραμα της Ενωμένης Ευρώπης»


Την ανάγκη να πιστέψουμε ξανά στην ευρωπαϊκή ιδέα και να ξαναδώσουμε  όραμα στο εγχείρημα που πριν από μισό αιώνα ξεκίνησε για μία ενωμένη, ισχυρή Ευρώπη, τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης παρουσία του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και  Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Όπως ανέφερε ο Σίμος Κεδίκογλου,  μετά και την αμφισβήτηση υπό την οποία τίθεται τα τελευταία χρόνια ο σκοπός ίδρυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει όλοι να αντιληφθούμε, ότι χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ μία ισχυρότερη και καλύτερη Ένωση για την προάσπιση των κοινών μας συμφερόντων.
Συγκεκριμένα, υπογράμμισε τα εξής:
«Από τις πιο δυσάρεστες ειδήσεις των τελευταίων ετών, αν εξαιρέσουμε τις οικονομικές ειδήσεις,  ήταν το πόσο χαμηλά έπεσε η αποδοχή της ευρωπαϊκής ιδέας σε όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς, όπως και στο δικό μας. Οι Έλληνες που κάποτε ήταν από τους πλέον ευρωπαϊστές ξαφνικά άρχισαν να κατρακυλούνε στο δείκτη εμπιστοσύνης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Αυτό είναι λάθος, που οφείλεται στη λαϊκίστικη εκμετάλλευση ορισμένων καταστάσεων.

Είναι χρέος μας να ξαναπιστέψουμε  στην ευρωπαϊκή ιδέα. Η Ευρώπη χρειάζεται ξανά όραμα. Είναι πολλές οι ανησυχίες που πρέπει να καλυφθούν, όμως, πάνω απ όλα πρέπει να καταπολεμηθεί το έλλειμμα εμπιστοσύνης.  Μαζί μπορούμε καλύτερα και αυτό ισχύει για τους Έλληνες και τους Ευρωπαίους.

Πιστεύω στις ικανότητες των Ελλήνων μέσα  στην Ευρώπη και με ενοχλεί όταν μάς αντιμετωπίζουν σαν τους φτωχούς συγγενείς. Υπάρχει αρκετή δουλειά να γίνει. Πρώτα εμείς πρέπει  να γίνουμε καλύτεροι και μαζί με τους ευρωπαίους εταίρους μας να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μία καλύτερη Ευρώπη, να ξαναδώσουμε όραμα σε αυτό που ξεκίνησε πριν μισό αιώνα, γιατί, δυστυχώς, το οραματικό στοιχείο λείπει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου