ΕΦΚΑ: Έρχονται τα νέα ειδοποιητήρια για τις εισφορές μετά τον συμψηφισμό

ΕΦΚΑ: Έρχονται τα νέα ειδοποιητήρια για τις εισφορές μετά τον συμψηφισμό
Από την ερχόμενη βδομάδα αναμένονται τελικά να αναρτηθούν τα νέα ειδοποιητήρια με τις συμψηφισμένες εισφορές που θα εκδοθούν από τον ΕΦΚΑ για τους περίπου 1 εκατ. επαγγελματίες, αγρότεες και αυτοαπασχολούμενους. Ήδη ο ΕΦΚΑ έχει δώσει παράταση για καταβολή των τρεχουσών εισφορών Μαρτίου έως τις 18 Μαΐου.
Η εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών βρίσκεται στην τελική ευθεία και όσοι επαγγελματίες είχαν δηλώσει το 2016 περισσότερα έσοδα σε σχέση με το 2015 θα κληθούν να πληρώσουν τις τρέχουσες μηνιαίες εισφορές αλλά και τις αναδρομικές που θα προκύψουν από την εκκαθάριση.
Συγκεκριμένα, θα πληρώσουν τις τρέχουσες, μηνιαίες εισφορές του 2018, αλλά και τις αναδρομικές που θα προκύψουν από την εκκαθάριση των εισφορών του 2017.
Με εγκύκλιο του ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Πετρόπουλος έχει διευκρινίσει ότι όσοι εκ των ασφαλισμένων θα πρέπει να πληρώσουν περισσότερα, θα έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν την αναδρομική επιβάρυνση σε πέντε δόσεις μέχρι την 29η Σεπτεμβρίου. Για όσους προκύψει πιστωτικό υπόλοιπο, το σχετικό ποσόν ή θα επιστραφεί εφάπαξ ή, αν το επιθυμεί ο ασφαλισμένος, θα μείνει ως πιστωτικό υπόλοιπο στον λογαριασμό του.

Ο ΕΦΚΑ έχει δώσει ήδη παράταση ως την Παρασκευή 18 Μαΐου, για την καταβολή των εισφορών του μηνός Μαρτίου. Η παράταση ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ και αφορά μη μισθωτούς ασφαλισμένους, δηλαδή αγρότες, αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες.
Σύμφωνα με τη διοίκηση του Φορέα, η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη, επειδή οι εισφορές του Μαρτίου, συνδέονται μηχανογραφικά με την εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών του 2017, η οποία είναι σε εξέλιξη.
Τονίζεται επίσης ότι τυχόν δικαιώματα και ευεργετήματα που συνδέονται με την καταβολή των εισφορών παραμένουν ενεργά μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία (ρυθμίσεις, ασφαλιστική ενημερότητα, ασφαλιστική ικανότητα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου