Βράβευση του ΓΕΛ Αυλωναρίου στο πλαίσιο της δράσης "Τα σχολεία μελετούν τους σεισμούς’’  


Το ΓΕΛ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ βραβεύτηκε στο πλαίσιο της δράσης «Τα σχολεία μελετούν τους σεισμούς», η οποία διοργανώθηκε από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και την Ελληνογερμανική Αγωγή υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου, Προκοπίου Παυλόπουλου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο του φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας, Athens Science Festival.  Από αριστερά προς τα δεξιά: Δ. Γκαρούτσος (μαθητής), Γ. Χουλιάρας (Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών), Α. Μακρυνικόλα (μαθήτρια), Ζ. Νάνου (μαθήτρια), Αικ. Κοτρόζου (Διευθύντρια), Δ. Φιλιππάκης (μαθητής), Γ. Νόβας (καθηγητής).Ο σεισμογράφος που κατασκεύασε το ΓΕΛ Αυλωναρίου. Από αριστερά: Α. Μακρυνικόλα, Ζ. Νάνου, Δ. Φιλιππάκης, Δ. Γκαρούτσος.


Συγκεκριμένα, το σχολείο συμμετείχε στο διαγωνισμό «φτιάξε το δικό σου σεισμογράφο», ο οποίος προσκαλούσε μαθητές και καθηγητές των Γυμνασίων και των Λυκείων της χώρας να κατασκευάσουν έναν αυτοσχέδιο σεισμογράφο και να καταγράψουν την όλη διαδικασία σε μία παρουσίαση συνοδευόμενη από φωτογραφικό ή άλλο οπτικοακουστικό.
Την ομάδα νίκης που κατασκεύασε το σεισμογράφο, ο οποίος ήταν μεταξύ των 8 βραβευθέντων συμμετοχών σε σύνολο 102, αποτέλεσαν οι μαθητές Δημήτρης Γκαρούτσος, Δημήτρης Φιλιππάκης, οι μαθήτριες Αναστασία Μακρυνικόλα, Ζαφειρία Νάνου και οι εκπαιδευτικοί Γιώργος Νόβας (Χημικός) και Αικατερίνη Κοτρόζου (Φυσικός, Διευθύντρια του σχολείου).

Η παρουσίαση της δράσης «Τα σχολεία μελετούν τους σεισμούς» έγινε από τον Διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κ. Γεράσιμο Χουλιάρα.
Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό η Α. Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κ. Εμμανουήλ Πλειώνης, ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου κ. Γεράσιμος Τσελέντης, ο Γενικός Διευθυντής των εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανική Αγωγή κ. Σταύρος Σάββας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος επιστημόνων, μαθητών και καθηγητών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου