Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης έδωσε το παρών στις λαμπρές εκδηλώσεις αγιοκατατάξεως του Οσίου Ιάκωβου Τσαλίκη.


Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουνίου την Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ στην Βόρεια Εύβοια, συμμετέχοντας στις λαμπρές εκδηλώσεις αγιοκατατάξεως του Οσίου Ιάκωβου Τσαλίκη, πρώην ηγουμένου της. Παρών στις διήμερες  εκδηλώσεις ήταν και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ανταποκρινόμενος στην σχετική πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδας.
Μάλιστα, το βράδυ του Σαββάτου 2 Ιουνίου, στο Αρχονταρίκι της Μονής, ο Δήμαρχος προσέφερε συμβολικό δώρο στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, σε ανάμνηση της επίσκεψής του στην Εύβοια.
Το δώρο ήταν ένα καράβι, φτιαγμένο από Χαλκιδαίο εικαστικό, με παραστάσεις τρία εμβληματικά κτίρια της Χαλκίδας: το Κόκκινο Σπίτι, το Σπίτι με τα Αγάλματα και το Δημαρχιακό Μέγαρο Κότσικα.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την παρουσία του στην Ιερά Μονή και τόνισε ότι υπάρχει πάντα ανοικτή πρόσκληση να επισκεφθεί το Δήμο Χαλκιδέων.

Με την ευκαιρία ο Χρήστος Παγώνης αναφέρθηκε εν συντομία στην ιστορία της Χαλκίδας και του Δήμου Χαλκιδέων γενικότερα, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο Χαλκιδικό Αλφάβητο, που αποτελεί ουσιαστικά τον πρόγονο του λατινικού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης έδειξε ενήμερος για ζητήματα του Δήμου Χαλκιδέων και μάλιστα ρώτησε τον Δήμαρχο αν έσβησε η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής 1 Ιουνίου σε δασική περιοχή του.
Φιλική συζήτηση με τον κ. Βαρθολομαίο είχε ο Δήμαρχος και την Κυριακή 3 Ιουνίου, αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου