Ανακοίνωση Στήριξης και Συμμετοχής στο Πανβοιωτικό Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία - 9/7/18


Το Δ.Σ και τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Ν. Εύβοιας « ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ » σε απόλυτη ταύτιση με τα αδελφά μας σωματεία ανά την Ελλάδα και συναισθανόμενοι την ιστορική μας ευθύνη στην άνευ όρων παράδοση της Μακεδονίας μας, στηρίζουμε με την παρούσα ανακοίνωση το Πανβοιωτικό Συλλαλητήριο που θα λάβει χώρα στην κεντρική πλατεία Θήβας την προσεχή Δευτέρα 9 Ιουλίου και ώρα 20:30.
Αποτελεί χρέος όλων μας την ύστατη ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να υπερασπιστούμε την Ιστορία και τον Πολιτισμό μας και να αντιδράσουμε στις επιταγές μιας εποχής που θέλει να μένουμε αμέτοχοι, αδιάφοροι και σιωπηλοί μπροστά σε γεγονότα με επικίνδυνες προεκτάσεις για το μέλλον της Πατρίδας. Η συμφωνία των Πρεσπών με την οποία παραδίδεται το όνομα της Μακεδονίας κι αναγνωρίζεται η «μακεδονική εθνότητα» και η «μακεδονική γλώσσα» αποτελεί μια σύγχρονη ήττα της ελληνικής διπλωματίας και έναν ανεπίτρεπτο συμβιβασμό σε καιρό ειρήνης που έχει απρόβλεπτες συνέπειες για την μελλοντική εδαφική ακεραιότητα της χώρας αφού μέσω της συμφωνίας αυτής - ας μη γελιόμαστε- παίρνουν σάρκα και όστα οι επι χρόνια γνωστές αλυτρωτικές τάσεις των γειτόνων μας .

Ο Σύλλογος μας όπως και στο Συλλαλητήριο της 10ης Ιουνίου στη Χαλκίδα θα δώσει το δυναμικό παρόν τη Δευτέρα στη Θήβα προκειμένου μαζί με την τοπική και όχι μόνο κοινωνία να διατυπώσει την πλήρη αντίθεσή του στην συμφωνία των Πρεσπών που με μαθηματική ακρίβεια θα αποτελέσει την αρχή για την απώλεια ακόμη μια ελληνικής πατρίδας στο μέλλον. Κι εμείς οι Πόντιοι γνωρίζουμε δυστυχώς με πόνο καρδιάς τι ακριβώς σημαίνει αυτό..


Εκ του Δ.Σ

Πληροφορίες μετακίνησης :
Για τη μεταφορά των μελών και των φίλων του Συλλόγου μας διατίθεται δωρεάν λεωφορείο προς και από το χώρο του Συλλαλητηρίου. Ως σημείο συνάντησης ορίζεται το πάρκινγκ στο Πάρκο Λαού έναντι θεάτρου Ορέστη Μακρή τη Δευτέρα 9/7 και ώρα 19:00.
Τηλ. επικοινωνίας και κρατήσεων θέσεων :
6972571066 και 6974451041.

Για το Σύλλογο Ποντίων Εύβοιας
          "ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ"
 
             Ο Πρόεδρος 
 Κωνσταντίνος Καραγιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου