Μας απάντησε ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Χαλκίδας Νέας Δημοκρατίας Αργύρης Αφράτης .Τετάρτη σήμερα και εδώ και αρκετές ημέρες ρωτούσαμε τον κύριο Αφράτη τι εννοούσε όταν έλεγε 3 μέρες απευθυνόμενος προς τους υπεύθυνους του δημοτικού διαμερίσματος Ανθηδώνος.

Τετάρτη σήμερα λοιπόν και ο κύριος Αφράτης Αργύρης μας ανέφερε τα εξής :

Ενημερώθηκα πριν μερικές μέρες από κάτοικο του Δημοτικού Διαμερίσματος  Ανθηδώνος σε τι κατάσταση βρίσκετε το κοιμητήριο της Ευαγγελίστριας στην Δροσιά . Εκτός από τα χόρτα και τα σκουπίδια που υπάρχουν στο κοιμητήριο με ενημέρωσε ότι δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα από τον νόμο ταφικά έθιμα και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην εκταφή των νεκρών . Όντος όταν επισκέφθηκα το νεκροταφείο διαπίστωσα ότι έχει δίκιο . Τα οστά των νεκρών σε σακούλες σκουπιδιών  στην διάθεση των αδέσποτων σκύλων . Επικοινώνησα με την κ πρόεδρο του Δ.Δ . Ανθηδώνος μου εξήγησε τα προβλήματα και της έκανα μία πρόταση την οποία και αποδέχθηκε για προσωρινή λύση του προβλήματος .
Πέρασαν δυστυχώς δέκα ημέρες και δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση , για λύση έστω και προσωρινή του προβλήματος . Θεωρώ ότι συντρέχουν λόγοι προσβολής νεκρών και θα πράξω αυτό που επιβάλλει η συνείδηση μου . Δεν επιτρέπετε τα οστά των νεκρών να είναι στην διάθεση αδέσποτων σκύλων η οποιονδήποτε άλλων . Ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες των πράξεων του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου