"Ανακοίνωση - Δήλωση Στήριξης των Παμμακεδονικών Ενώσεων στο Συλλαλητήριο της Δ.Ε.Θ για τη Μακεδονία"Το Δ.Σ του συλλόγου μας με απόφασή του στηρίζει τις Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου και συμπαραστέκεται στο πλευρό των επιτροπών αγώνα για τη Μακεδονία στο συλλαλητήριο που θα λάβει χώρα το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η Μακεδονία, που άνοιξε την αγκαλιά της στους προγόνους μας έπειτα από το έγκλημα της  Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, αποτελεί για εμάς Ιερό κειμήλιο και σώμα από το σώμα της πολύπαθης πατρίδας μας. Δεν μπορούμε ούτε να ξεχάσουμε ούτε να κλείσουμε τα μάτια μπροστά σε ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα κατά του ελληνισμού μέσω της παράδοσης της Μακεδονίας. 
Για μια ακόμη φορά με την παρουσία μας δηλώνουμε ξεκάθαρα πως ο μόνος δρόμος για τη δικαίωση μας  - που είναι απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των απανταχού Ελλήνων - είναι η ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών η οποία παραδίδοντας το όνομα της Μακεδονίας και αναγνωρίζοντας την μακεδονική γλώσσα και την μακεδονική εθνότητα ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο σε μελλοντικές επεκτατικές εδαφικές βλέψεις μιας και τονώνει τις υπάρχουσες και έντονες αλυτρωτικές τάσεις των γειτόνων μας. Δεν μπορεί η ιστορία της Ελλάδας να αποτελέσει ιστορικό αφήγημα για τη δημιουργία εθνικής συνείδησης κάποιου άλλου κράτους.  

Η Ιστορία της Ελλάδας είναι μια ιστορία που γράφτηκε μέσα από τις θυσίες των Ηρώων μας που έθεσαν τη ζωή τους στην υπηρεσία της Πατρίδας. Δεν έχουμε δικαίωμα να τους προδώσουμε. Έχουμε χρέος να σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων και να παραδώσουμε τη Μακεδονία ακέραιη στους απογόνους μας. Όπως εξαιρετικά το περιγράφει στο ποίημα του « Η λειτουργία δεν τελείωσε» ο Κωστής Παλαμάς :
«Γνώμες, καρδιές, όσοι Έλληνες, ό,τι είστε, μην ξεχνάτε,
δεν είστε από τα χέρια σας μονάχα, όχι. 
Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα ‘ρθούνε,  θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί…»
Συνεχίζουμε, συμμετέχουμε,
Η Μακεδονία είναι και θα παραμείνει Ελληνική !
                Για το Δ.Σ
              Ο Πρόεδρος                                            
Κωνσταντίνος Καραγιάννης               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου