«Καμπανάκι» από Σεντένο-Μοσκοβισί σε Ιταλία: Μειώστε το έλλειμμα, κρατήστε υπό έλεγχο το χρέος

photo: EPA
Ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο και ο ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Οικονομικής Πολιτικής, Πιέρ Μοσκοβισί έστειλαν μήνυμα στην Ιταλία τόσο για το χρέος όσο και για τη δημοσιονομική πολιτική.
Και οι δύο σε δηλώσεις που έκαναν πριν την έναρξη του Eurogroup αναφέρθηκαν στην ιταλική κυβέρνηση και στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.
Η ιταλική κυβέρνηση πρέπει να μειώσει το διαρθρωτικό έλλειμμα, ο κ. Μοσκοβισί. Στις δηλώσεις του προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε πως είναι προς το συμφέρον της Ιταλίας να κρατήσει το χρέος υπό έλεγχο.
Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και οι δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο, ο οποίος είπε ότι η ιταλική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να τηρήσει τους κανόνες της δημοσιονομικής πολιτικής στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση για το αν ανησυχεί για την οικονομική σταθερότητα της Ιταλίας, ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών απάντησε πως «η ιταλική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να ακολουθήσει τις αρχές που κατευθύνουν την οικονομική πολιτική στην Ευρώπη»
«Αναμένουμε να έχουμε μια εποικοδομητική συζήτηση μαζί τους» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου