Στην Αθήνα οι θεσμοί

photo: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Στην Αθήνα επιστρέφουν τα κλιμάκια των ελεγκτών στο πλαίσιο της αυστηρής επιτήρησης που ξεκινά για την Ελλάδα. Αυτή την φορά θα κλιμάκια του θεσμών θα έχουν συναντήσεις στα υπουργεία αφήνοντας πίσω το ξενοδοχείο Χίλτον.
Μυστήριο επικρατεί για το τι θα γίνει με τις συντάξεις. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι στην χειρότερη περίπτωση να ανασταλεί ωστόσο ερωτηματικό είναι τι θα πουν οι δανειστές. Ωστόσο αποφάσεις δεν πρέπει να αναμένονται, πριν περάσουν τουλάχιστον οι εκλογές του Οκτωβρίου στη Βαυραρία.
Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει και τα νεώτερα στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, για να πείσει ότι οι περικοπές των συντάξεων είναι «αχρείαστες», όπως είπε στην ΔΕΘ και ο Πρωθυπουργός.

Ωστόσο θα συζητηθούν τα μέτρα του νέου προϋπολογισμού για το 2019, καθώς και ο τυχόν «δημοσιοομικός χώρος» για διανομή κοινωνικού μερίσματος στο τέλος του 2018.
Αναμένεται να συζητηθούν επίσης ξανά οι αλλαγές στα εργασιακά και η αύξηση του κατώτατου μισθού με κατάργηση του υποκατώτατου, αν και το θέμα έχει «κλείσει» ουσιαστικά κατά την 3η αξιολόγηση πριν τρεις μήνες και οι θεσμοί έχουν στείλει ήδη μήνυμα ότι εναπόκειται στην ευθύνη της κυβέρνησης να κάνει προσεκτικά βήματα στην κατεύθυνση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου