Μια παράσταση μαύρης κωμωδίας που αποπνέει δύναμη για τη ζωή


Το συγγραφικό – καλλιτεχνικό δίδυμο των Κωνσταντίνου Ρόδη και Ιωάννη Κυφωνίδη «ξαναχτυπά» με τη μαύρη κωμωδία  «Τι με κοιτάς έτσι;» στην οποία πρωταγωνιστεί η αγαπημένη  ηθοποιός Αθηνά Παππά, που θα «ανεβαίνει» από τις 17 Οκτωβρίου 2018  (στις 9 το βράδυ της κάθε Τετάρτης) στη δεύτερη σκηνή του Θεάτρου «Έαρ Βικτώρια» (Μαγνησίας 5 και Αριστοτέλους 132, Τ.Κ.  112 51 ) στην  Αθήνα.

Επί σκηνής  διαδραματίζεται ένας    χειμαρρώδης μονόλογος  μιας  γυναίκας, η  οποία μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα αυτοχειρίας διηγείται τη ζωή της. Εξιστορεί τα πάντα  με  γλαφυρή αφήγηση και μαύρο χιούμορ. Η ηρωίδα κατορθώνει να αυτοσαρκάζεται, να σαρκάζει, να σχολιάζει, να γελά και να ονειρεύεται, ενώ είναι καθισμένη σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο.


Η παράσταση στοχεύει να μιλήσει ανοιχτά για τον αποκλεισμό που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία. Έναν αποκλεισμό, που είναι σωματικός και ψυχικός. Μέσα από το μαύρο χιούμορ, αλλά και τις αναφορές σε μια εποχή που έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί για την Ελλάδα, προσπαθεί η ηρωίδα να κατανοήσει το  πώς έφτασε στο σημείο που βρίσκεται και πώς θα ξεφύγει από εκεί.  Το έργο βασίζεται σε αληθινή ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου