Να αναλάβει τις ευθύνες της η Δημοτική αρχή του Δήμου Χαλκιδέων.  Τα αδέσποτα ζώα αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της πόλης μας εδώ και αρκετούς μήνες.
 Τα βλέπεις να περιφέρονται στους δρόμους μόνα ή σε αγέλες και να λιάζονται με τις ώρες σε δημόσιους χώρους στο κέντρο της πόλης, σε πάρκα ακόμη και στη παραλία της Χαλκίδας. Οι κίνδυνοι για την δημόσια υγεία είναι πολλαπλοί. Ακαθαρσίες σκύλων, διασκορπισμένα σκουπίδια παντού, μετάδοση ασθενειών, επιθέσεις σε ανυποψίαστους πολίτες με  τραυματισμούς που καταλήγουν στο Νοσοκομείο, τροχαία ατυχήματα και πολλά ακόμη θα μπορούσα να καταγράψω.
Δεν φιλοδοξώ, ούτε επιδιώκω να θίξω τα φιλοζωικά αισθήματα, πολλών πολιτών και συμπολιτών μας. Κατανοώ της ευαισθησίες τους αλλά θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το να κυκλοφορούν αδέσποτα δεν είναι ζωοφιλία αλλά αδιαφορία της Δημοτικής αρχής.

Η δημοτική αρχή θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της να μην εθελοτυφλεί, να δώσει την πρέπουσα σημασία και να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα δίνοντας λύσεις. Άλλωστε οι λύσεις δεν είναι μακριά.
Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να εφαρμόσουμε της μεθόδους που χρησιμοποιούν όλα τα πολιτισμένα κράτη στον κόσμο όπου δεν κυκλοφορεί αδέσποτο, ούτε για δείγμα. 
Άλλωστε η Χαλκίδα φημίζεται για τον πολιτισμό και τις εκδηλώσεις που τον προάγουν.
Θα πρέπει να γίνει κάτι άμεσα γιατί όπως φαίνεται ο κύριος δήμαρχος τη Χαλκίδα μάλλον σκέφτεται να τη καταντήσει σε μια  αδέσποτη και ξέμπαρκη πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου