Συγκινεί ο Ιαβέρης, δίνει το νεφρό του στο γιο του!

photo: Eurokinissi
Ο Ιαβέρης, ο θρυλικός οδηγός προηγούμενων δεκαετιών, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει αφιερώσει τη ζωή του στη σωτηρία των συνανθρώπων μας μέσω της οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς, αυτή τη φορά θα σώσει τον γιο του, Κωνσταντίνο, με τη δωρέα του ενός νεφρού του.
Ο Τάσος Μαρκουίζος (ή αλλιώς Ιαβέρης) τόνισε ότι έπραξε αυτό που θα έκανε ο οποισδήποτε γονιός, ενώ την ίδια στιγμή συπμπλήρωσε:
«Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως δεν είναι ανάγκη να είναι κανείς συγγενής. Είναι τραγικό ότι ο βασικός τροφοδότης οργάνων είναι τα τροχαία. Σκοτώνονται άνθρωποι μεταξύ 15 και 30, είναι γενοκτονία. Αυτοί δίνουν το νεφρό τους σε έναν άλλο άνθρωπο. Αυτοί είναι οι βασικοί τροφοδότες και αυτό είναι τραγικό». Παράλληλα, κάλεσε όσους μπορούν να γίνουν δωρητές οργάνων.

Να σημειωθεί ότι ο Κωνσταντίνος (ή Ιαβέρης junior) διαγνώστηκε ως νεφροπαθής το 2014 και έκτοτε δίνει τη δική του μάχη αρχικά με αιμοκαθάρσεις και στη συνέχεια με την αναζήτηση συμβατού δότη, καθώς ο οργανισμός του δεν μπορούσε να δεχθεί μόσχευμα εξ αιτίας λοιμώξεων ή αδυναμίας του. Αυτό το γεγονός παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή του σε 3 περιπτώσεις, όμως κατάφερε να βγει νικητής και πλέον μπορεί να ελπίζει ότι θα επανέλθει πλήρως χάρη στον πατέρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου