Πριν ψηφίσεις στο Δήμο Χαλκιδέων σκέψου..


Κυριακή κοντή γιορτή, πρωί, θα πας να ψηφίσεις αυτούς  που θα εκπροσωπήσουν το Δήμο Χαλκιδέων, από Δήμαρχο έως και τους τοπικούς διοικητές της πόλης μας!!

 Είναι η στιγμή που ψηφίζεις εκείνους που θα φροντίσουν τον Δήμο σου, τον τόπο σου, θα αποτρέψουν ή όχι  τραγωδίες, θα περιθάλψουν αντί να εξαγοράσουν, θα συνεργαστούν για την πρόοδο ή  θα διορίσουν το παιδί και θα ρίξουν με την πρώτη ευκαιρία το μπαλάκι της ευθύνης και τα βέλη τους στην αντιπέρα  όχθη.
 Βραδάκι. Θα παρακολουθείς τα εκλογικά αποτελέσματα. Θα βλέπεις ιδεολογικά χρωματισμένες νομές. Μπλε, κόκκινα, πράσινα, μονόχρωμα στρατόπεδα. Ξημερώνει. 
Η επόμενη μέρα. Ζεις στην πόλη, μοιράζεσαι την πόλη. Δρόμοι, πάρκα,νεκροταφεία, απόβλητα,νερό, παιδικές χαρές, διαχείριση απλών και καθημερινών, πρόληψη έκτακτων και πολύπλοκων. Τα ζητήματα του τόπου είναι δικά σου, είσαι κομμάτι τους και άρα μέρος της λύσης τους.
 Όλοι είμαστε, πολιτισμός και πολιτική της κάθε μέρας. 

Εμείς οι άνθρωποι της πόλης της Χαλκίδας με τις διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες και κομματικές ταυτότητες κρατάμε τη διοίκηση του τόπου στα χέρια μας. Η ψήφος μας μπορεί να δημιουργήσει δημοτικά συμβούλια που θα λειτουργούν ή προεκτάσεις του κομματικού κατεστημένου που θα αναπαράγουν τις κακοδαιμονίες της  πολιτικής σκηνής. 

Είναι καιρός. 
Χρειάζεται μία νέα κουλτούρα ηγεσίας και εργασίας στο Δήμο Χαλκιδέων . 
Χρειάζεται ένας άνθρωπος να ηγηθεί ως Δήμαρχος χωρίς δαχτυλίδια χωρίς βαρίδια, που θα είναι άξιος να δημιουργεί πεδία και παιδεία συνεργασίας.
Χρειάζεται η πρόοδος ως κοινός τόπος και προορισμός, αλλά όχι μια αριστεία που θα καταπνίγει και θα αποκλείει εκείνους τους συμπολίτες μας που για κοινωνικούς, οικονομικούς, οικογενειακούς ή άλλους λόγους δεν τους δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να αριστεύσουν. 
Το τελευταίο διάστημα έχω βρει ένα τέτοιο άνδρα νέο, άφθαρτο, με παιδεία , χωρίς να κρατά στις τσέπες του ούτε δαχτυλίδια ούτε βαρίδια. Έχει ασχοληθεί μέσα σε ελάχιστους μήνες με πολλά προβλήματα του Δήμου και καθημερινά τα προβάλει με το δικό του τρόπο και τη δική του γλώσσα . Τα λέει χύμα και τσουβαλάτα , δεν κάνει το άσπρο μαύρο και το μαύρο άσπρο και κυκλοφορεί καθημερινά στη Χαλκίδα και αναδεικνύει  από το προσωπικό του προφίλ στο facebook καθημερινώς προβλήματα που χρειάζονται λύσεις. Και ναι πολλές φορές δεν κάνει πίσω για κανέναν και τίποτα με όποιο κόστος βάζει πάνω απ΄όλα το καλό της κοινωνίας και δεν περιμένει ούτε δαχτυλίδια ούτε χορηγούς για να ασχοληθεί. Το μόνο που βάζει είναι το μυαλό του να λειτουργήσει και τα πόδια του για να μετακινηθεί. 
Πάντως μόνο ένα δεν κάνει :Να ονειρεύεται ότι βρίσκεται κοντά σε κορδέλες εγκαινίων να κόβει και γόρδιους δεσμούς. 
Το μόνο που χρειάζεται είναι η δική σου ψήφος για μία ανεξάρτητη, τολμηρή, ενωτική τοπική αρχή. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου