Συνάντηση για την ισότητα των φύλων με την υφυπουργό Εσωτερικών Μ.Χρυσοβελώνη

Συνάντηση με βασικό θέμα την ενίσχυση της παρουσίας των γυναικών στα κοινά και την καταπολέμηση των διακρίσεων είχαν σήμερα τα μέλη της Επιτροπής Ισότητας της Κ.Ε.Δ.Ε  με την υφυπουργό Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Tα μέλη της ΚΔΕΔΕ, μεταξύ των οποίων και η δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Λίνα Ευσταθίου, τόνισαν την ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας που δυστυχώς έχει σοβαρές διαστάσεις σε όλη την Ελλάδα και απασχολεί τις τοπικές κοινωνίες. Προς αυτή την κατεύθυνση, τονίστηκε στην υφυπουργό, ότι καλό είναι να υπάρχει συντονισμός και εκπαίδευση των Αρχών που καλούνται να αντιμετωπίσουν τέτοια περιστατικά αλλά κυρίως να δημιουργούνται δίκτυα εμπιστοσύνης στις τοπικές κοινωνίες ώστε να λειτουργούν προληπτικά σε τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις.

Σε ό,τι αφορά το ρόλο της γυναίκας στην πολιτική και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι είναι προς όφελος όλων η συμμετοχή και η διεκδίκηση στην πράξη της ισότητας των φύλων. Για το θέμα αυτό, η κυρία Ευσταθίου ενημέρωσε την κυρία Χρυσοβελώνη και τα μέλη της ΚΕΔΕ ότι ο δήμος Ιστιαίας Αιδηψού θα οργανώσει ημερίδα προκειμένου να συζητηθούν οι δυνατότητες συμμετοχής όχι μόνο στην πολιτική αλλά στο επιχειρείν και σε όλες τις κοινωνικές δράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου