Η Λίνα Ευσταθίου στα εγκαίνια της έκθεσης του Athanas


Mία σπουδαία έκθεση του ανερχόμενου καλλιτέχνη  Athanas (Θάνος Παναγιώτου) που αξίζει όλοι να επισκεφθούμε εγκαινιάστηκε την Πέμπτη  στην αίθουσα τέχνης Artshot Sophia Gaitani, στην Αθήνα. Εκεί ήταν η δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Λίνα Ευσταθίου που συνεχάρη τον καλλιτέχνη ο οποίος αγαπά την περιοχή μας και την επισκέπτεται συχνά.
«Είναι μεγάλη χαρά να βλέπουμε νέους καλλιτέχνες όπως τον Θάνο, να διακρίνονται και να χαράζουν τους δικούς τους δρόμους στην Τέχνη. Ο Θάνος στέλνει τα δικά του κοινωνικά μηνύματα και είμαι σίγουρη ότι θα βρουν πολλούς αποδέκτες» δήλωσε η κυρία Ευσταθίου.
Με τίτλο «Μεγάθυμη Έαρ Χρυσού Γένους» ο Athanas, συνθέτει αφηγήσεις με στοιχεία από τον κόσμο των συμβόλων και του ασυνείδητου με τον φυσικό κόσμο, προσδίδοντας στην παράδοση πρωτεύουσα σημασία αλλά και ανατρεπτικό σύγχρονο νόημα. Πρόκειται για την πρώτη του ατομική έκθεση όπου παρουσιάζει εννέα ζωγραφικά έργα. Τα έργα είναι λάδια σε καμβά διαστάσεων 90x90cm, και παρουσιάζουν τις 9 μούσες της αρχαιότητας ως ανρθωπόμορφες με απόλυτη αναφορά σε ήρωες βιντεοπαιχνιδιών.

Με αυτό τον τρόπο ο καλλιτέχνης σκιαγραφεί ένα αντιφασιστικό μήνυμα φέρνοντας το μέσο πολίτη μπροστά στις ευθύνες του απέναντι στην κοινωνία. Ο Athanas έχει συνεργαστεί με πολλά θεατρικά σχήματα κατασκευάζοντας σκηνικά και συμμετείχε σε παραστάσεις του Σταμάτη Φασουλή και του Σταμάτη Κραουνάκη. 
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28 Νοεμβρίου, Λεμπέση 11, Ακρόπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου