Ο βραχνάς της επιτροπείας πάει, η «γνωριμία» με τους πολίτες επιτακτική.

photo: Eurokinissi
Με τις πρώτες 100 μέρες εκτός προγραμμάτων να έχουν συμπληρωθεί, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι κινήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όντας απαλλαγμένος απ’ τον συνεχή βραχνά της επιτροπείας και της συνεχούς αξιολόγησης.
Μπαίνοντας πλέον σε προεκλογικό «mood», ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει να παριστάνει ένα πρωθυπουργό στον «γυάλινο πύργο» του Μαξίμου. Αντίθετα θέλει να επανακαθορίσει την σχέση με τους πολίτες ενόψει των πολλών και συνεχόμενων εκλογικών μαχών που έχει να δώσει εντός του επόμενου έτους.
Χτες κατατέθηκε στην Βουλή το νομοσχέδιο για την ακύρωση του μέτρου της περικοπής των συντάξεων, ενώ έχουν ήδη ψηφιστεί η μείωση του ΕΝΦΙΑ, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων.

Στις προθέσεις του Μαξίμου είναι τις πρώτες μέρες του 2019 να κατατεθεί το νομοσχέδιο για την κατάργηση του αισχρού υποκατώτατου μισθού. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χτες βρέθηκε στα Καλάβρυτα, σήμερα θα βρεθεί στην Κάλυμνο ενώ οι περιοδείες του στην επαρχεία από δω και πέρα θα είναι πιο συχνές.

Στόχος της κυβέρνησης η αντιστροφή του κλίματος. Θέλει να έρθει πιο κοντά στους πολίτες, να επουλώσει τις πληγές που δημιούργησαν 3 χρόνια μνημονιακών πολιτικών. Οι βόλτες σε γειτονιές και πλατείες θα δώσει μία μικρή ώθηση αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα προσφέρει τίποτα αν δεν συνοδευτεί με μέτρα που θα ανακουφίζουν την μεσαία τάξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου