Καλημέρα φίλοι μου και Χρόνια Πολλά.
 Όμορφη, ζεστή και ευλογημένη Κυριακή να περάσετε προπαραμονή πρωτοχρονιάς και να τη κάνετε την καλύτερη του 2018 γιατί σε λίγο θα είναι παρελθόν χωρίς επιστροφή . 
Φροντίστε να την εκμεταλλευτείτε όσο καλύτερα μπορείτε . Έτσι και αλλιώς όλα δεν τελειώνουν σε μια μέρα όσο και αν το επιδιώκουμε . Χρόνια πολλά

Μη στεναχωριέστε όταν στη ζωή σας έρχονται δύσκολες καταστάσεις. Αν η ζωή μας ήταν μια διαρκής λιακάδα, θα μετατρεπόταν σε έρημο. Άλλωστε έχουμε συνηθίσει τώρα και ότι και να ακούσουμε δεν μας εκπλήσσει. Αυτό όμως που μας αγγίζει όλους σ΄αυτές τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε είναι , να μη ξεχνάμε ότι όλοι μας ότι έχουμε χρέος προς το συνάνθρωπο. Αυτό δεν το ορίζει ούτε η συγγένεια, ούτε η εντοπιότητα ,ούτε πλέον η απόσταση. Συνάνθρωπος είναι η εικόνα του Θεού στη γη. Συνάνθρωπο εννοούμε το ανήμπορο , τον μεροκαματιάρη, τον άνεργο , τον ηλικιωμένο τον άνθρωπο της διπλανής μας πόρτας .

Το χρέος προς τον συνάνθρωπο είναι δύσκολο να προσδιοριστεί αλλά και να αποτιμηθεί. Η εντολή της αγάπης ΄΄ αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν ΄΄ δίνει το μέτρο του χρέους το οποίο προσδιορίζεται ανάλογα με την αυτοεκτίμηση. Εκείνος που αγαπά πραγματικά τον εαυτό του μπορεί να αγαπήσει πραγματικά και τον πλησίον και τον συνάνθρωπο. Μια ζεστή αγκαλιά , μια γλυκιά καλημέρα ,ένα χαμόγελο είναι η καλύτερη συνταγή να κάνουν τους συνανθρώπους μας ευτυχισμένους. Γνωρίζουμε όλοι μας φίλες και φίλοι , ότι στο δρόμο προς την κορυφή δεν ποδοπατάμε τους ανθρώπους που θα βρεθούν μπροστά μας. Τους παίρνουμε μαζί μας , γιατί στην επιστροφή θα τους βρούμε μπροστά μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου