Πρόταση εξαγοράς της Alexander Group από τη Cadel Foods


Η Alexander Group απέρριψε την προσφορά εξαγοράς της από την Γαλλική Cadel Foods. Η Ελληνική βιομηχανία παραγωγής τροφίμων Alexander Group απέρριψε την ανεπίσημη προσφορά εξαγοράς της, την οποία είχε υποβάλλει από τις 12 Δεκεμβρίου η Γαλλική ανταγωνίστρια εταιρεία Cadel Foods. 

Η απόρριψη της προσφοράς μαμούθ, ύψους 177,5 εκατ. €, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής εταιρείας, διότι εκτίμησε πως αυτή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική αξία της Ελληνικής μονάδας, επισημαίνει ο ισχυρός άνδρας της Alexander Group κ. Ηρακλής Αλεξάνδρου.
Παρ όλα αυτά, η διοίκηση της Γαλλικής εταιρείας ανακοίνωσε και επίσημα την προσφορά της, Τρίτη 05/03/2019, εκτιμώντας πως τελικά η συνένωση των δύο εταιρειών θα πραγματοποιηθεί.

Ποια είναι η Alexander Group

H Alexander Group, εμφάνισε το 2018 (σ.σ. τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) ενοποιημένες πωλήσεις 61,3 εκατ. € ενισχυμένες πάνω από  2000% σε σχέση με το 2017. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 27,3 εκατ. €, ενώ το προσωπικό ενισχύθηκε και έφτασε 148 άτομα. Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2016, έφτασε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να εξάγει προϊόντα σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία τον μήνα Φεβρουάριο ολοκλήρωσε την είσοδο της στον Παναμά και έτσι έφτασε να εξάγει πλέων σε 79 χώρες. Η εταιρεία έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, από την στιγμή που είχε δηλώσει ότι η εταιρεία κάνει φυλετικές διακρίσεις με αποτέλεσμα απασχολεί ανθρώπους οι οποίοι έχουν καθαρά κάποια καταγωγή (Μακεδονική, Βλάχικη, Τσακώνικη, κ.α.), στα οποία παρέχει εκτός από έναν καλό βασικό μισθό των 960 € με 30 ώρες εργασίας την εβδομάδα και επιδόματα, την δυνατότητα χορήγησης μικρού άτοκου δανείου από την εταιρεία στον εργαζόμενο, το οποίο εξοφλείτε σε βάθος χρόνου.  

Η εταιρεία σήμερα έχει την βάση της στην Ημαθία και λειτουργεί θυγατρικές σε Η.Π.Α. Σαουδική Αραβία, στη Σιγκαπούρη και την Κολομβία, όπου το 2018 έγιναν τα εγκαίνια των υπερσύγχρονων γραφείων της εταιρείας που στοίχισαν περί τα 2,5 εκατ. €.

Ποια είναι η  Cadel Foods 

Η Cadel Foods, είναι από τους μεγαλύτερους "παίκτες” στην παγκόσμια αγορά σνακ. Η γεωγραφική, παραγωγική και εμπορική παρουσία αλλά κυρίως το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της Alexander Group "κουμπώνουν" συμπληρωματικά με το δικό της.

Μέλος των δεικτών Standard and Poor's 500, η Cadel Foods, που πέρυσι εμφάνισε καθαρά έσοδα 4,5 δισ. €, έχει παρουσία σε 161 χώρες και είναι market leader σε αρκετές αγορές στις κατηγορίες μπισκότων, σοκολάτας, τσίχλας, καραμέλας και ροφημάτων. Μεταξύ των brands που διακινεί στην αγορά είναι οι σοκολάτες Kross, γκοφρέτα 6bait, Lacrema, μπισκότα, ροφήματα σοκολάτας, κ.ά.Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος
Αντωνιάδης Ιάκωβος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου