Στο Δοκό κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις πλημμύρες.


Παραμένει τεράστιο το πρόβλημα στις περιοχές του Δοκού, Αγίας Ελεούσας και Λιανής Άμμου μιας και ελλείψει μέτρων από πλευράς τροπικής διοίκησης η στάθμη των νερών ανεβαίνει. Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους Γρανέτα Τσιβίκα, Πελαγία Ντούλτσα και Παναγιώτη Τζουβαρα παραβρέθηκε στην πλημμυρισμένη περιοχή της Χαλκίδας και μίλησε με τους κατοίκους.
Σε πολλούς δρόμους έχει τοποθετηθεί σήμανση και έχει απαγορευτεί η διέλευση των οχημάτων. Σε όσους πάλι επιτρέπεται η κίνηση, οι κάτοικοι τους κρίνουν επικίνδυνους, γιατί είναι αρκετά στενοί, βρίσκονται σε παρακείμενα πλημμυρισμένα χωράφια, πολλά νερά περνούν πάνω από αυτούς και δεν αποκλείεται να διαβρωθούν και να σημειωθούν καθιζήσεις. Έχουν καταστραφεί οι λέβητες στα υπόγεια. Βάζουν οι κάτοικοι μοτέρ μόνοι τους για να βγαίνουν τα νερά, όμως το έργο τους είναι πολύ δύσκολο από τη στιγμή που είναι γεμάτος ο υπόγειος υδροφόρος ορίζοντας.
Οι κάτοικοι ζητούν άμεσα δραστικά μέτρα και αναρωτιούνται γιατί σε κεντρικό επίπεδο δεν έχουν ληφθεί καίριες αποφάσεις παρά μόνο κηρύχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ανακοίνωσαν ότι οι εργασίες για την άντληση των υδάτων έχουν ξεκινήσει αλλά στην πραγματικότητα έχουν βάλει φαρδιά λάστιχα και μαζεύουν το νερό από το ένα μέρος και το πετάνε σε άλλο.
Πριν λίγες μέρες οι κάτοικοι πήγαν στο Δήμο να συναντήσουν τον Δήμαρχο Παγώνη για να διαμαρτυρηθούν.
Πήγαν στο ΕΛΓΑ και δεν τους αφήνουν να κάνουν αιτήσεις γιατί τώρα έχει καλό καιρό. “Έχει ήλιο” τους είπαν. Το χειμώνα δέχονται αιτήσεις. Πέρασαν μόνο και ψέκασαν για τα κουνούπια.
Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να αποδίδεται σε "θεομηνίες" ή στα "έντονα καιρικά φαινόμενα". Γιατί πλέον έχουμε τακτικά φαινόμενα και οι αρμόδιοι φορείς έπρεπε ήδη να είχαν πάρει τα μέτρα τους, άλλωστε αυτή είναι η δουλειά τους.

Απαιτούμε οι αρμόδιες αρχές – Δήμος, Περιφέρεια και Υπουργείο Υποδομών - να πάρουν άμεσα μέτρα. Πρέπει να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές για να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και αποζημίωσης στο 100% των ζημιών σε κατοικίες, μικρές επιχειρήσεις, στην αγροτική παραγωγή και να αποκατασταθούν οι ζημιές στις υποδομές (οδικό δίκτυο, δίκτυα ύδρευσης κ.α.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου