Ρεσιτάλ αλαζονείας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Σίμος Κεδίκογλου αναφερόμενος στην τραγωδία στο Μάτι, κάνοντας λόγο για ρεσιτάλ αλαζονείας από τους ανθρώπους που έχουν τις πολιτικές ευθύνες και οι οποίοι επτά μήνες μετά δεν απολογηθεί.  Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος7» στην τηλεόραση του Open Beyond σχολίασε, συγκεκριμένα, τη στάση της  Περιφερειάρχη κας Δούρου, η οποία στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες περιφερειακές εκλογές, λέγοντας, πως όχι μόνο δεν έχει ζητήσει συγνώμη, αλλά εξακολουθεί να προκαλεί  και ταυτόχρονα της παρέχεται πλήρη πολιτική κάλυψη. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι την απάντηση θα τη δώσουν οι πολίτες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «η κα Δούρου εκλεγμένη με τον ΣΥΡΙΖΑ και στηριζόμενη ξανά από τον ΣΥΡΙΖΑ  μετά τα όσα συνέβησαν στη Μάντρα και το Μάτι αντί να σκύψει το κεφάλι σιωπηλά, αντί να σεβαστεί τη μνήμη 100 νεκρών, εξακολουθεί και σήμερα να κουνάει το δάχτυλο με περιφρόνηση στην πολιτική κριτική που της ασκείται. Για αυτό και σταματήσαμε πια να ζητάμε την παραίτησή της. Περιμένουμε να την παραιτήσουν οι πολίτες και είμαστε βέβαιοι ότι θα το κάνουν».

Ερωτηθείς στη συνέχεια για το θέμα των αυξήσεων στην τιμή των φαρμάκων ο βουλευτής απάντησε, υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα το Φεβρουάριο του 2017, όπου μιλώντας τότε στη Βουλή είχε αναφέρει τα εξής: «  «Το σκάνδαλο της Novartis είναι η έκφραση ενός αδιαφανούς τρόπου τιμολόγησης των φαρμάκων, ο οποίος έχει βασιστεί σε συγκεκριμένα νομοθετικά μέτρα. Καθοριστικός παράγοντας υπήρξε το γεγονός ότι η χώρα μας αποτελούσε χώρα αναφοράς για τον καθορισμό της τιμής των φαρμάκων σε άλλες 55 χώρες. Κατά συνέπεια, μια υψηλή τιμή στη χώρα μας εξασφάλιζε αυξημένα κέρδη σε άλλες 55 χώρες για τις εταιρίες, οι οποίες 55 χώρες αποτελούν και τη μεγαλύτερη αγορά» .
Ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας κάνει ακριβώς αυτό για το οποίο κατηγορεί  πολιτικά πρόσωπα στη σκευωρία της «υπόθεσης Novartis»  και μάλιστα με έναν ακόμα πιο αδιαφανή τρόπο τιμολόγησης, προτείνοντας συγκεκριμένα, οι τιμές να καθορίζονται από το μέσο όρο των 2 χαμηλότερων τιμών, όχι των 28 μελών της Ε.Ε., αλλά των 19 χωρών της Ευρωζώνης, που προφανώς είναι και οι ακριβότερες, αποκλείοντας δηλαδή τις φτωχότερες χώρες με τις χαμηλότερες τιμές. Ο βουλευτής ζήτησε να απαντήσουν στο ερώτημα γιατί άλλαξαν τον τρόπο τιμολόγησης διευκολύνοντας αυξημένες τιμές και παράλληλα επιτρέπουν και αυξήσεις στα φάρμακα αναφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου