Περί Δήμων.Φίλοι και φίλες, ο κάθε Δήμος πλέον λειτουργεί καλώς ή κακώς ως μια μεγάλη επιχείρηση.. Στην επιχείρηση αυτή πρέπει να έχει  πολλούς εργαζομένους και σημαντικό ετήσιο προϋπολογισμό. Είναι αυτονόητο πως χρειάζεται ο επικεφαλής, αλλά και οι επιτελείς του, να είναι ικανοί να ασκήσουν διοίκηση και να διαχειριστούν με επιτυχία το μεγάλο καράβι που ανήκει σε όλους μας.Το θέμα όμως είναι ότι ο επικεφαλής θα πρέπει να είναι ένα άτομο που θα έχει όρεξη και πυγμή να ασχοληθεί πραγματικά με τα ζητήματα της καθημερινότητας που στην πραγματικότητα επηρεάζουν άμεσα την ποιότητα ζωής του πολίτη. Αρκετοί υποψήφιοι Δήμαρχοι όμως που ζητούν την ψήφο σας για να είναι Δήμαρχοι είτε στο Δήμο Χαλκιδέων είτε σε οποιοδήποτε Δήμο τα θεωρούν ευκολάκια και δεν καταδέχονται να ασχοληθούν μαζί τους! 
Δίνουν και παίρνουν οι διαφημίσεις, οι δηλώσεις, τα άρθρα και οι συνεντεύξεις των υποψήφιων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων και το φαινόμενο θα ενταθεί όπως είναι φυσικό όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές. Κάτι που θα 'πρεπε να έχουν όλοι υπόψιν τους, υποψήφιοι, δημοσιογράφοι και ψηφοφόροι, είναι πώς ψηφίζοντας στις δημοτικές εκλογές δεν ψηφίζουμε για πρωθυπουργό της Αμερικής αλλά για Δήμαρχο που θα ασχοληθεί με τα ζητήματα του τόπου του! 
Τα σκουπίδια, ο φωτισμός, οι χώροι αναψυχής, τα αδέσποτα, οι παιδότοποι και παιδικοί σταθμοί, οι χώροι άθλησης, οι καλλιτεχνικές και πάσης φύσεως εκδηλώσεις και τόσα άλλα αντικείμενα, συνθέτουν την οργανική ζωή της πόλης. Τα σημαντικά αυτά «μικρά» πράγματα, είτε είναι στην αποκλειστική ευθύνη του Δήμου, είτε ο Δήμος μέσα από τις λειτουργίες του μπορεί καθοριστικά να επηρεάσει, βελτιώνοντας, ή συχνά και δυσχεραίνοντας, έτσι την καθημερινότητά μας.

Γι αυτά να μιλήσετε στους ψηφοφόρους σας και να προτείνετε τα σχέδια σας για να υλοποιήσετε όταν και εφόσον σας ψηφίσουν οι Δημότες σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου