ΣΥΡΙΖΑ: Ποιος είναι ο Γιώργος Γραμματικάκης που φέρεται να βρίσκεται επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας


photo: Eurokinissi

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα τίποτα, όλα συγκλίνουν ότι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο πρώην ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Γραμματικάκης.
Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα κλειδώσουν στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που θα συνεδριάσει σήμερα το μεσημέρι. Οι πληροφορίες επιμένουν πως ο πρώην ευρωβουλευτής του Ποταμιού θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας.

Βιογραφικό

Ο Γιώργος Γραμματικάκης (21 Μαΐου 1939) είναι Έλληνας φυσικός, πανεπιστημιακός καθηγητής, πρώην πρύτανης, συγγραφέας και ευρωβουλευτής με «Το Ποτάμι».
Ο Γιώργος Γραμματικάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1939. Σπούδασε Φυσική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Imperial College του Λονδίνου.
Τον Μάϊο του 1962, ύστερα από δικαστική προσφυγή των μελών των ακροδεξιών φοιτητικών παρατάξεων ΣΔΟΕ και ΕΚΟΦ κατά της διοίκησης της Διοικούσας Επιτροπής Συλλόγων του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΔΕΣΠΑ), το δικαστήριο τον διόρισε μέλος του νέου δ.σ της ΔΕΣΠΑ, θέση από την οποία παραιτήθηκε αμέσως καταγγέλοντας σκευωρία.
Από το 1982 είναι καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ το 1990 και το 1996 εκλέχθηκε πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Το 2014 εκλέχθηκε ευρωβουλευτής με «Το Ποτάμι» και συμμετέχει στην Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Επίσης είναι αντιπρόεδρος στο Δ.Σ της Λυρικής Σκηνής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου