Νέος δήμαρχος Αθηναίων ο Κ. Μπακογιάννης

Ο Κώστας Μπακογιάννης θα είναι ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, αφού σε ενσωμάτωση 95,97% συγκεντρώνει ποσοστό 65,28%, έναντι 34,72% του αντιπάλου του, Νάσου Ηλιόπουλου.

Όπως προκύπτει από τα επίσημα αποτελέσματα που δημοσιεύονται από το υπουργείο Εσωτερικών, η συμμετοχή στον δεύτερο γύρο των εκλογών στο δήμο Αθηναίων περιορίστηκε στο 33,25%.

«Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στους Αθηναίους και τις Αθηναίες. Ένα ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη, την τιμή και να τους διαβεβαιώσω ότι  24 ώρες θα δώσουμε όλο μας το είναι όλο μας το πυρ. Επειδή είθισται να λέγεται ότι ο δήμαρχος είναι ο πρώτος πολίτης. Όχι, εγώ θα είμαι ο τελευταίος πολίτης και θα υπηρετώ κάθε Αθηναίο και Αθηναία», ανέφερε, μετά από την επικράτησή του, ο κ. Μπακογιάννης και υπογράμμισε: «Τώρα τέρμα τα λόγια, ό,τι είπαμε είπαμε. Τώρα έχει δουλειά γιατί πρέπει όλοι μαζί να ξεντροπιαστούμε και να περπατάμε στους δρόμους της Αθήνας με το κεφάλι ψηλά. Μπορεί να μην κερδίσουμε όλες τις μάχες αλλά θα τις δώσουμε όλες. Κρατήστε αυτό το μαζί. Από αύριο δεν υπαρχουν παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο, υπάρχει η παράταξη της Αθήνας».


Από την πλευρά του, ο κ. Ηλιόπουλος ευχαρίστησε όσους στήριξαν το συνδυασμό του, λέγοντας πως η επιλογή αυτή «μας γεμίζει ευθύνη» αλλά και τους συνεργάτες του στο συνδυασμό. Παράλληλα, συνεχάρη τον Κ. Μπακογιάννη και δήλωσε «σίγουρος ότι και την επόμενη μέρα θα μπορέσουμε παρά τις διαφωνίες μας που υπάρχουν και έχουν καταγραφεί, να δουλέψουμε μαζί με τους υπόλοιπους συνυποψηφίους μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και ο καθένας με τη δικιά του οπτική να αναδείξει τα μεγάλα ζητήματα της Αθήνας. Ούτως ή άλλως, τώρα, θα ξεκινήσει η πραγματική κρίση για όλους μας».

Χαρακτήρισε δε ως ιδιαίτερα αρνητικό στοιχείο τη μικρή συμμετοχή, υπογραμμίζοντας πως «αυτό σημαίνει ότι η Αθήνα έχει χάσει τα μυαλά και τις καρδιές των ανθρώπων της. Και για εμάς το πιο κρίσιμο, το είχαμε πει από την πρώτη στιγμή είναι ότι πρέπει να κερδίσουμε τη μάχη, ότι η πόλη μπορεί να αλλάξει». «Τα επόμενα τέσσερα χρόνια είμαστε σίγουροι ότι μέσα από την καθημερινή δουλειά που θα δώσουμε μέσα από τις μικρές και μεγάλες μάχες στις γειτονιές της πόλης θα κερδίσουμε ξανά την πίστη ότι αυτή η πόλη μπορεί να αλλάξει, ότι αυτή η πόλη μπορεί να γίνει μία πόλη που προσφέρει περισσότερα στους ανθρώπους της και εκεί είναι που θα κριθούμε όλοι μας. Με αυτή την έννοια, για εμάς τώρα ξεκινάνε τα δύσκολα με τη δουλειά που έχουμε να κάνουμε στο δημοτικό συμβούλιο», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου