Την Κυριακή ψήφος στο ΚΚΕ! Η δύναμή σου την επόμενη μέρα!
Νισάφι πια με των καταιγισμό δηλώσεων και την προσπάθεια να παρουσιαστεί το μαύρο στη ζωή της εργατικής τάξης και του λαού ως άσπρο…

Τα δελτία τύπου και οι συνεντεύξεις κυβερνητικών στελεχών και παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό της Εύβοιας τις τελευταίες μέρες, παλιών και νέων αστέρων, δίνουν και παίρνουν! 

Ο λαός της Εύβοιας έχει πείρα και μπορεί να μην εγκλωβιστεί σε κάλπικες υποσχέσεις!

Να μην ξεχάσει τα εύσημα που έχει κατά καιρούς αποκομίσει η κυβέρνηση της «Πρώτης Φοράς Αριστερά» από τους βιομήχανους και τις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ του  ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και το διαβολικά καλό Τραμπ. Εύσημα που της έχουν αποδοθεί γιατί έκανε ακριβώς τη βρώμικη δουλειά! Εύσημα για την εξαιρετική αποτελεσματικότητά της να προωθήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα μία τόσο αντιδραστική πολική που «ξέπλυνε» την πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που τώρα έχουν το θράσος να εμφανίζονται δικαιωμένοι και να ετοιμάζουν ξανά τα κυβερνητικά τους κοστούμια.

Καλούμε τον Ευβοιώτικο λαό να κοιτάξει την ίδια του τη ζωή, την πρακτική του πείρα.. και να απαντήσει…
  • Ισχύουν οι ισχυρισμοί των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που στην περιοδεία κλιμακίου τους στα εργοστάσια του Αλιβεριού, διατείνονται ότι μείωσαν την αδήλωτη εργασία και περιόρισαν την ανομία στους χώρους δουλειάς όταν έχει αποψιλωθεί στην κυριολεξία το Σώμα των Επιθεωρητών Εργασίας τόσο ώστε μόλις 6 άνθρωποι να πρέπει να ελέγξουν χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλο το νομό της Εύβοιας και μεγάλο κομμάτι της Βιομηχανικής ζώνης των Οινοφύτων, δεύτερης μεγαλύτερης στην Ελλάδα; 
    Δεν είναι άραγε τραγική ειρωνεία να λέγεται αυτό ιδιαίτερα σε μία χρονική περίοδο με ρεκόρ εργατικών ατυχημάτων και μάλιστα θανατηφόρων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην περιοχή μας; Δεν είδαν τάχα, δε γνωρίζουν ο υποψήφιος βουλευτής και η κουστωδία του ότι στα εργοστάσια που περιόδευσαν οργιάζουν οι εργασιακές σχέσεις λάστιχο, η εργολαβοποίηση, η εντατικοποίηση, τα εργατικά ατυχήματα σαν απότοκο και της δικής τους πολιτικής; Ποιες είναι άραγε οι εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων ΟΤΑ στο δήμο Σκύρου τον οποίο διοίκησε τα τελευταία 5 χρόνια; Υπάρχουν ή όχι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, όμηροι των εργασιακών σχέσεων που έχει επιβάλει η Ε.Ε. και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε συνέχεια των κυβερνήσεων ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, όταν και όλοι μαζί 2 μήνες πριν απέρριψαν την πρόταση του ΚΚΕ κατά τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων; 
  • Ισχύουν οι ισχυρισμοί περί επαναφοράς των Συλλογικών διαπραγματεύσεων και την επέκταση των συλλογικών συμβάσεων, τη στιγμή που ακόμα και σε κλάδους που έχει υιοθετηθεί από τους εργοδότες η ισχύς τους, το ποσοστό των εργαζομένων που καλύπτονται είναι στο 10%, ενώ μέσα σε αυτούς τους ίδιους κλάδους καμία ισχύ δεν έχουν οι.. «ευνοϊκότερες» ρυθμίσεις για τους ενοικιαζόμενους, τους εργολαβικούς τους εργαζόμενους σε θυγατρικές. Για το σύνολο της εργατικής τάξης ισχύουν μόνο οι φορολογικές επιβαρύνσεις και η καρατόμηση των δικαιωμάτων τους! Όπως και ο νόμος Βρούτση- Αχτσιόγλου που ορίζει τον κατώτατο μισθό με Υπουργική απόφαση ανάλογα με τις αντοχτές της οικονομίας, δηλαδή τα κέρδη που δε συμβιβάζονται με τα εργατικά δικαιώματα, καταργώντας στην ουσία τις Συλλογικές Διαπραγματεύσεις.
  • Ή μήπως ισχύουν οι ισχυρισμοί του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για τη δήθεν φιλοαγροτική πολιτική της κυβέρνησης τη στιγμή που ακόμα και το τσεκουρεμένο αφορολόγητο που θεσπίστηκε σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα των απαιτήσεων των καιρών ήταν αποτέλεσμα σκληρής μάχης και κινητοποιήσεων των αγροτών τους οποίους οι κυβέρνηση σέρνει στα αγροτοδικεία; Γιατί η πραγματικότητα για τη φτωχή αγροτιά και τους φτωχούς κτηνοτρόφους είναι ότι η γη και η παραγωγή συγκεντρώνονται στα χέρια των μεγάλων ψαριών της αγοράς, με τη συμβολή της θέσπισης των «ανοιχτών τιμών» στην παραγωγή, το υπέρογκο και διαρκώς αυξανόμενο κόστος της, τη συνέχιση της αισχρής κοροϊδίας για τις καταστροφές στην παραγωγή από την κακοκαιρία και τις αρρώστιες (άραγε ποια μέτρα πήρε η κυβέρνηση για την προστασία της παραγωγής στο σύκο και την αποζημίωση των πληγέντων στο Μαντούδι και αλλού;) τη ληστεία του ισχνού αγροτικού εισοδήματος μέσα από ασφαλιστικές εισφορές και χαράτσια. 
  • Ισχύει τάχα τέλος ο … «παραλίγο επίγειος παράδεισος» για τους «ανακουφισμένους» αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες,  τους βιοτέχνες και τους εμπόρους για τους οποίους γυρνά η ελπίδα σύμφωνα και με τα λεγόμενα του κ. Παπανδρέου; είναι ελπιδοφόρα η εφαρμοζόμενη πολιτική των ρυθμίσεων των χρεών στην εφορία και τα ασφαλιστικά  ταμεία και τους δήμους, όταν διατηρείται άθικτο όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο της φορολόγησης από το 1ο ευρώ, του ΕΝΦΙΑ, του τέλους επιτηδεύματος; των δημοτικών τελών πάσης φύσης, των ασφαλιστικών εισφορών στο 20% του εισοδήματος; 

Στις 7 Ιουλίου ψηφίζουμε... Στις 8, όμως, σημασία θα έχει να είναι πιο δυνατός ο λαός! Να είναι ισχυρή η δύναμη που μάχεται για τις ανάγκες και το δίκιο μας.

Γιατί αυτό που κρίνεται στις εκλογές δεν είναι η διαφορά του πρώτου κόμματος από το δεύτερο. Γιατί το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης είναι ήδη γραμμένο και είναι οι μνημονιακοί νόμοι που ισχύουν στο ακέραιο, οι δεσμεύσεις και τα πλεονάσματα στους δανειστές και την ΕΕ μέχρι το 2060, η μόνιμη εποπτεία. Γι’ αυτό και οι βιομήχανοι στην ετήσια συνέλευσή τους κόμπαζαν για το 62% των αιτημάτων τους που ικανοποίησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είναι σίγουροι ότι και το υπόλοιπο 38% θα το υλοποιήσει η διαφαινόμενη κυβέρνηση της ΝΔ είτε αυτοδύναμη, είτε με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ/ ΠΑΣΟΚ και άλλων προθύμων.

Την Κυριακή ο λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα σε 4 μνημονιακά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, ΜεΡΑ 25), σε 2 φασιστικά ακροδεξιά που μπορεί και πρέπει να τα πετάξει έξω από τη Βουλή και στο ΚΚΕ.

Γι’ αυτό στις εκλογές της Κυριακής υπάρχει επιλογή που να αντιστοιχίζεται στα λαϊκά συμφέροντα, για να κόψουμε το βήχα και τη φόρα στα αντιλαϊκά σχέδια. Με ισχυρό ΚΚΕ και εκλογή κομμουνιστή βουλευτή στην Εύβοια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου