Νέες απειλές Ερντογάν για την Ανατολική Μεσόγειο: Αν χρειαστεί θα μιλήσουμε τη γλώσσα που καταλαβαίνουν

Νέες απειλές Ερντογάν για την Ανατολική Μεσόγειο: Αν χρειαστεί θα μιλήσουμε τη γλώσσα που καταλαβαίνουν
Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώντας ότι «είναι απαράδεκτο να διεκδικούν πράγματα στην ανατολική Μεσόγειο όσοι δεν έχουν δικαιώματα».
«Οι γεωτρήσεις της Κύπρου συνεχίζονται. Τι είδους μέτρα λαμβάνονται ενάντια σε αυτή την παραβίαση του νόμου; Στην ανατολική Μεσόγειο κάνουμε όλα τα νόμιμα βήματα. Κι έτσι θα συνεχίσουμε. Αλλά αν συνεχίσουν να παραβιάζουν το νόμο θα ξέρουμε πως να μιλήσουμε σε γλώσσα που θα καταλάβουν» είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά την επιστροφή του από την Κίνα.

«Είναι απαράδεκτο να διεκδικούν πράγματα εκεί όσοι δεν έχουν δικαιώματα. Η ΕΕ δεν δρα τίμια. Η "νότια Κύπρος" έγινε δεκτή στην ΕΕ ακόμα και αφού είπε όχι στο δημοψήφισμα. Ενώ η "Βόρεια Κύπρος" είπε ναι και δεν έγινε δεκτή. H EE δεν έδωσε και τα χρήματα που έπρεπε να χορηγήσει στην βόρεια Κύπρο. Εμείς πως να πιστέψουμε αυτή την ΕΕ; Αυτοί δεν είναι έντιμοι. Όλοι τους είναι σφετεριστές. Κι εδώ πάλι τα ίδια κάνουν!» είπε σύμφωνα με τη Sabah.
Ερντογάν: Mη παράδοση των F-35 θα ισοδυναμεί με κλοπή
Τυχόν άρνηση των ΗΠΑ να παραδώσουν στην Τουρκία τα πολεμικά αεροσκάφη F-35 τα οποία έχει αγοράσει θα ισοδυναμεί με «κλοπή», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον για την αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400.
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει στο Reuters ότι η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να σκοπεύει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία και να την εξαιρέσει από το πρόγραμμα κατασκευής F-35, αν αγοράσει τελικά τους S-400.
«Αν έχεις έναν πελάτη και αυτός ο πελάτης είναι τακτικός στις πληρωμές του πώς μπορείς να μην του δώσεις τα προϊόντα του; Αυτό θα ονομαζόταν κλοπή», τόνισε ο Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους από την Κίνα σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, την οποία επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο Ερντογάν εξήγησε ότι η Τουρκία έχει ήδη καταβάλει 1,4 δισεκατομμύριο δολάρια για τα F-35 και της έχουν παραδοθεί τέσσερα αεροσκάφη, με Τούρκους πιλότους να πηγαίνουν στις ΗΠΑ για εκπαίδευση.
«Συνάψαμε συμφωνία για την αγορά 116 F-35. Δεν είμαστε απλώς αγοραστές, συμμετέχουμε και στην παραγωγή. Παράγουμε κάποια εξαρτήματα στην Τουρκία», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου