Ο Βασίλης Παπασωτηρίου, υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ, από τα Βασιλικά: Την Κυριακή δυνατά και αποφασιστικά ψήφος στο ΚΚΕ! Για να δυναμώσει η ελπίδα, ο αγώνας, να ανοίξει μια ελπιδοφόρα προοπτική για το λαό και τον τόπο μας!

Περιοδεία του Βασίλη Παπασωτηρίου, υποψήφιου βουλευτή Εύβοιας του ΚΚΕΣτα Βασιλικά Ευβοίας περιόδευσε την Τετάτρη 3 Ιουλίου ο Βασίλης Παπασωτηρίου, υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ.
Στην ομιλία του σε συγκέντρωση τόνισε:
Τα Δευτέρα 8 Ιουλίου, λίγες μόλις ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης, είναι προγραμματισμένη η συνεδιάση του Eurogroup με θέματα ανάμεσα σε άλλα τη «μεταμνημονιακή αξιολόγηση» της ελληνικής οικονομίας, ώστε όπως διαχέεται από κύκλους της ΕΕ να σταλεί «το σωστό μήνυμα» στην επόμενη κυβέρνηση.
Επιβεβαιώνεται πανηγυρικά αυτό που λέει το ΚΚΕ: Στις 7 του Ιούλη ψηφίζουμε, αλλά από τις 8 - κυριολεκτικά από την επόμενη μέρα - ο λαός θα έχει απέναντί του το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής.
Στις 8 Ιούλη, λοιπόν, η νέα κυβέρνηση - απ' ό,τι φαίνεται με κορμό τη ΝΔ είτε αυτοδύναμη είτε όχι- δεν θα έχει να κάνει τίποτα περισσότερο από το να εφαρμόσει αυτά που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη προετοιμάσει και συμφωνήσει με τους «θεσμούς» και τους εκπροσώπους του κεφαλαίου.
Δηλαδή, τα μέτρα των τριών μνημονίων και τους εκατοντάδες αντιλαϊκούς νόμους, που έμειναν απείραχτα αυτά τα τέσσερα χρόνια, αλλά και το νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης που είναι στα σκαριά, γιατί αυτό επιτάσσουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και οι «μεταμνημονιακές» δεσμεύσεις.
Οι δικές τους «προγραμματικές δηλώσεις» είναι γραμμένες από τώρα και από το ίδιο χέρι:

  • Συνέχιση των αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων», ιδιωτικοποιήσεις, νέα προνόμια στην πλουτοκρατία 
  • Εισφοροαπαλλαγές και φοροαπαλλαγές στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους με το μάρμαρο να πληρώνει και πάλι ο λαός
  • Διατήρηση και επέκταση της φοροληστείας και των περικοπών για εργαζόμενους, επαγγελματίες, αγρότες, συνταξιούχους για να πιάνονται οι στόχοι των ματωμένων πλεονάσματα μέχρι το 2060 που είναι τα δικά μας ελλείμματα σε δικαιώματα, μισθούς, συντάξεις, υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας, παιδείας
  • Κυνηγητό στα καταχρεωμένα λαϊκά στρώματα, πογκρόμ πλειστηριασμών κλπ.
Το ζήτημα λοιπόν για τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία είναι στις 7 Ιούλη να στείλουν εκείνοι το δικό του «σωστό μήνυμα» απέναντι σε όλους αυτούς.
Να σκεφτουν καλά και να αξιοποιήσουν την πείρα τους μπροστά στην κάλπη των βουλευτικών εκλογών: Απέναντι στον νέο γύρο επίθεσης και στην από χέρι αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα προκύψει από την επόμενη μέρα, ποια είναι εκείνη η ψήφος που δεν θα μετρήσει στο «σακούλι» των επιχειρηματικών ομίλων, των κομμάτων, των κυβερνήσεών τους και των διεθνών συμμάχων τους αλλά θα κατατεθεί από την επομένη κιόλας στον αγώνα για την ανάκτηση όλων των απωλειών που είχαν τα λαϊκά στρώματα, για να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση για τις σύγχρονες ανάγκες του;

Στον ΣΥΡΙΖΑ, που «έβγαλε το φίδι από την τρύπα», για λογαριασμό του συστήματος;
Που «ξέπλυνε» την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησαν; Γιατί η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν «ξεμπέρδεψε με το παλιό», αλλά το «ανέστησε». Διέσυρε αριστερές αξίες και ιδανικά, γιατί εμφανιζόταν «αριστερός» στα λόγια, ενώ έπραττε «δεξιά». Εμφάνισε ως μονόδρομο την πολιτική των μνημονίων διαρκείας, έγινε το «καλύτερο παιδί» του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Γι' αυτό και έσπειρε την απογοήτευση, έστειλε εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους πίσω στη ΝΔ. Στα ψηφοδέλτιά του φιγουράρουν δεκάδες πρώην υπουργοί και στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που έχουν διακριθεί στην αντιλαϊκή πολιτική. Ο συντηρητισμός της ΝΔ και η δυσφήμιση ριζοσπαστικών ιδεών από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.
Στο ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, που είναι έτοιμο να γίνει συμπλήρωμα σε μια κυβέρνηση Μητσοτάκη;
Ο λαϊκός κόσμος του ΠΑΣΟΚ μπορεί να δει πλέον πιο καθαρά ότι το ΚΙΝΑΛ δηλώνει διαθέσιμο να στηρίξει μια κυβέρνηση ΝΔ σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας. Βλέπει, επίσης, ότι τα μισά στελέχη του ΚΙΝΑΛ αλληθωρίζουν προς τη ΝΔ και τα άλλα μισά προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Και στη μία και στην άλλη περίπτωση, η ψήφος σε αυτό το κόμμα θα γίνει στήριγμα αντιλαϊκών αποφάσεων και νόμων.
Σε κόμματα «μιας χρήσης» που εμφανίζονται και εξαφανίζονται ως ευκαιριακά αναχώματα και συμπληρώματα;
Η ψήφος σε «διάττοντες αστέρες», όπως το κόμμα Βαρουφάκη, που είναι παλιός γνώριμος στα σαλόνια της ΕΕ από τότε που υπέγραφε την επέκταση του 2ου μνημονίου και άνοιγε το δρόμο στο 3ο και τώρα ξανασερβίρει στο λαό τα ίδια παραμύθια του πρώτου 6μήνου του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα κουλαντρίσει τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, τα μνημόνια διαρκείας και τις αγορές μαζί; Άλλωστε, ως άνθρωπος του χεριού τους, δε διστάζει να παρουσιαστεί και αυτός ως συμπλήρωμα μιας μετεκλογικής συνεργασίας τόσο με το ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τη ΝΔ όπως δηλώνει ο ίδιος.

Στην επόμενη Βουλή διεκδικούν «έδρες» 4 μνημονιακά κόμματα (ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ - ΜΕΡΑ25), 2 φασιστικά, ακροδεξιά μορφώματα (Χρυσή Αυγή και Ελληνική Λύση) και το ΚΚΕ! Δεν θα αφήσουμε όσους μας έφεραν ως εδώ, αλλά και τους φασίστες, τους ρατσιστές και ακροδεξιούς να μιλάνε εξ ονόματος του λαού και της νεολαίας.

Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η ψήφος που χρειάζεται ο λαός, γιατί δυναμώνει τη δική του δύναμη!
  • Γιατί το ΚΚΕ, με σημαία τις ανάγκες και το δίκιο του λαού, θα βρεθεί απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση, που θα είναι εχθρική για το λαό.
  • Γιατί το ΚΚΕ, κόντρα στην ηττοπάθεια και το συμβιβασμό, θα μπει μπροστά στην οργάνωση του αγώνα για να πάρει πίσω ο λαός όσα έχασε, να διεκδικήσει όσα μπορεί να έχει.
  • Γιατί το ΚΚΕ θα φέρνει στη Βουλή τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, των ανέργων, των φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας.
  • Γιατί το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για να απεμπλακεί η χώρα από τους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που βάζουν το λαό σε νέες περιπέτειες.
  • Γιατί το ΚΚΕ έχει επεξεργασμένο σχέδιο για το σήμερα και το αύριο, που συμφέρει το λαό γιατί μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες του.
Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι επαγγελματίες και επιστήμονες, οι νέοι και οι νέες της Εύβοιας με την ψήφο του στο ΚΚΕ μπορούν να εκλέξουν κομμουνιστή βουλευτή και στην Εύβοια. Με τη δική τους ψήφο μπορούν να έχουν αποφασιστική συμβολή να χάσει η Χρυσή Αυγή την έδρα που έχει στην Εύβοια και να πεταχτεί η ναζιστική εγκληματική συμμορία έξω από τη Βουλή.

Την Κυριακή δυνατά και αποφασιστικά ψήφος στο ΚΚΕ! Για να δυναμώσει η ελπίδα, ο αγώνας, να ανοίξει μια ελπιδοφόρα προοπτική για το λαό και τον τόπο μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου