Έρχονται αλλαγές ...Οι αλλαγές που έρχονται σε σειρά τομέων της οικονομικής ζωής είναι καταλυτικές με τη χρήση νέων καινοτόμων εργαλείων που φέρνει η 4η βιομηχανική επανάσταση. Αυτό τόνισαν οι ομιλητές στην....
1η θεματική ενότητα με θέμα «Νέες τεχνολογίες: Νέες βάσεις για τους τομείς της ενέργειας και της κινητικότητας», στο πρώτο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Καινοτομίας, με τίτλο «Η καινοτομία ως μοχλός ανάπτυξης - Μία ελληνογερμανική συνεργασία», το οποίο διοργανώνουν από κοινού το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).
Ο Δρ. Ulli Waltinger, Technology Head of the Siemens AI Lab at Siemens Corporate Technology παρουσίασε τις εξελίξεις στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) αναφορικά με τα Ευφυή Δίκτυα και τις Ενεργειακές Εφαρμογές, αναφέρθηκε στις τελευταίες τάσεις και προκλήσεις από τον χώρο της βιομηχανικής ΑΙ, όπως και στους τρόπους χρήσης της δυναμικής των νέων τεχνολογιών ΑΙ στον τομέα της Διαχείρισης της Ενέργειας, ανέλυσε σχετικά παραδείγματα και εξήγησε πώς θα προσεγγίσουμε ένα ασφαλές οικοσύστημα αξιών για τις βιομηχανικές εφαρμογές στον τομέα της Ενεργειακής Διαχείρισης.Ο κ. Ιωάννης Καλλίγερος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Mercedes Benz Hellas ΑΕ επισήμανε ότι όραμα της Mercedes-Benzείναι η διαμόρφωση της κινητικότητας του μέλλοντος, καθότι, όπως είπε, η εταιρία συνεχίζει να εξελίσσει όλες τις μορφές προηγμένων κινητών, καθώς και υβριδικά συστήματα κίνησης και ηλεκτροκίνησης με μπαταρίες ή κυψέλες καύσιμου, ενώ επιμένει να οδηγεί τις εξελίξεις με νέες ανατρεπτικές ιδέες που θα αλλάξουν το τοπίο στην αυτοκίνηση. Όπως τόνισε, η αυτοκίνηση στα επόμενα 30 χρόνια θα αλλάξει όσο δεν άλλαξε τα τελευταία 300 χρόνια. Παράλληλα εξήγησε γιατί δεν έρχονται επενδύσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ελλάδα. Όπως είπε για να αναστραφεί η τάση θα πρέπει να διασφαλιστούν τρεις παράγοντες. «Ότι τα λιμάνια θα λειτουργούν, θα υπάρχει ένα επαρκές τραπεζικό σύστημα, κι ότι όταν προσφεύγουμε στα δικαστήρια θα υπάρχει ένα σύστημα που δεν θα χρειάζεται 10 με 15 χρόνια για να εκδώσει μια απόφαση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου