Συνεχίζει ο Τσαβούσογλου να προκαλεί: Δεν θα επιτρέψουμε μονομερείς ενέργειες στην υφαλοκρηπίδα μας

Συνεχίζει ο Τσαβούσογλου να προκαλεί: Δεν θα επιτρέψουμε μονομερείς ενέργειες στην υφαλοκρηπίδα μας
Στη ρητορική της επιμένει η Τουρκία όσον αφορά τη συμφωνία με τη Λιβύη με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να δηλώνει το πρωί της Τετάρτης στο κανάλι A Haber ότι «η συμφωνία με τη Λιβή είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο».
«Μπορούμε να κάνουμε σεισμικές έρευνες με τη Λιβύη. Η Ελλάδα και η ΕΕ δεν έχουν δικαιώμα να αποφασίσουν επι αυτών των ζητημάτων» συμπλήρωσε.
Ο κ. Τσαβούσογλου, ο οποίος έδειξε και χάρτες κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ανέβασε ξανά τους τόνους λέγοντας ότι «στην υφαλοκρηπίδα "μας" κανείς δεν μπορεί να δραστηριοποιηθεί χωρίς την άδειά μας».
Διατύπωσε, μάλιστα, και ευθεία απειλή ότι «αν μπουν στην υφαλοκρηπίδα μας θα τους εμποδίσουμε»
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο αποστολής τουρκικού στρατού στη Λιβύη απαντώντας ότι «θα αξιολογήσουμε τυχόν αίτημα της Λιβύης για αποστολή στρατού στη χώρα».
Όσον αφορά την υφαλοκρηπίδα είπε ότι «είχαν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις, Δυστυχώς δεν έγινε τίποτα με την κυβέρνηση Τσίπρα που απο αριστερή έγινε ακροδεξιά. Τα όρια των νερών της Ελλάδας είναι ξεκάθαρα. Δεν θα επιτρέψουμε μονομερείς ενέργειες από την Ελλάδα για το θέμα της υφαλοκρηπίδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου