Η Λαϊκή Συσπείρωση Χαλκίδας σχετικά με τη μεταφορά επιπλέον προσφύγων στον καταυλισμό της Ριτσώνας

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ


Σχετικά με την μεταφορά επιπλέον προσφύγων στον καταυλισμό της Ριτσώνας

Το τελευταίο διάστημα γίνεται έντονη συζήτηση για την μεταφορά προσφύγων στην Ριτσώνα αλλά και σε άλλες περιοχές της Εύβοιας.
Πράγματι η αύξηση του αριθμού των προσφύγων στην περιοχή δημιουργεί δικαιολογημένα ερωτηματικά στους κατοίκους για τις συνθήκες διαβίωσης τους, για την δυνατότητα πρόσβασης τους στις υπάρχουσες υποστελεχομένες μονάδες υγείας, για την μετακίνηση τους προς Χαλκίδα και Αθήνα με τα ήδη υπερπλήρη δρομολόγια,  γενικά για τις προϋποθέσεις για ανθρώπινες συνθήκες ζωής των προσφύγων κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εδώ. Επιπρόσθετα η κατασκευή μόνιμων εγκαταστάσεων στη Ριτσώνα, προμηνύει την διαιώνιση του εγκλωβισμού των προσφύγων.

Η κατάσταση είναι όντως ανησυχητική, ποιος όμως μας έφερε ως εδώ;
Οι πόλεμοι και οι εισβολές με την εμπλοκή και της χώρας μας έδιωξαν εκατομμύρια πρόσφυγες από τα σπίτια τους. Το έγκλημα ολοκληρώθηκε με την Συμφωνία του Δουβλίνου και την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, συμφωνίες που στήριξαν η προηγούμενη και η σημερινή κυβέρνηση. Οι συμφωνίες αυτές σφράγισαν την πολιτική εγκλωβισμού των προσφύγων στην χώρα μας, έκαναν την Ελλάδα «αποθήκη ψυχών».
Η δημοτική αρχή της κ. Βάκα και ο αντιδήμαρχος κ. Λειβαδίτης ψαρεύουν στα θολά νερά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, φτάνοντας στο σημείο να ζητήσουν ακόμα και να χτιστούν τείχη στη Ριτσώνα. Έχουν πλέον την πρώτη ευθύνη για το ότι τέτοιες μισαλλόδοξες φωνές στο δήμο μας προσπαθούν να ξανασηκώσουν κεφάλι. 
Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν είναι εισβολείς στην Ελλάδα και την Ευρώπη αλλά τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ σε βάρος μιας σειράς λαών. Εξαναγκάζονται να μετακινηθούν, και πολλές φορές  το πληρώνουν με την ίδια τους τη ζωή. Το Αιγαίο και η Μεσόγειος έχουν γίνει υγρός τάφος.

Σε καλούμε να δυναμώσεις την αλληλεγγύη σου στους πρόσφυγες. Να διεκδικήσουμε:
  • Να καταργηθεί η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας και όποια άλλη συνθήκη τους εγκλωβίζει στη χώρα.
  • Να επισπευστούν οι διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου. Να μεταφέρονται οι πρόσφυγες γρήγορα και με ασφάλεια στη χώρα που επιθυμούν.
  • Πλήρης σεβασμός των δικαιωμάτων στο άσυλο, όχι στην καταστολή και την καταπάτηση θεμελιωδών διεθνών και κατοχυρωμένων δικαιωμάτων.
  • Ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για τα ασυνόδευτα παιδιά, επανενώσεις οικογενειών, κανένας ανήλικος, έγκυος και ευάλωτος σε ακατάλληλες συνθήκες.
  • Να εξασφαλιστεί δωρεάν και πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πρόσβαση στην Εκπαίδευση με ευθύνη του ΟΗΕ.
  • Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μακροχρόνιου εγκλωβισμού


Οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση

Γιάννης Τζαβάρας, Βαγγέλης Σταματούκος (Δημοτικοί Σύμβουλοι Χαλκίδας) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου