ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ώρα του ταμείου για το τσεκ από επιδότηση και εξισωτική, έρχεται

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ώρα του ταμείου για το τσεκ από επιδότηση και εξισωτική, έρχεται
Η πληρωμή του τσεκ και της εξόφλησης των αγροτικών επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, θα γίνει μεταξύ των ημερών της ερχόμενης εβδομάδας  18-20 του μήνα. Μαζί θα πληρωθούν το πρασίνισμα, οι Νέοι και το Απόθεμα
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα προχωρήσει στην πληρωμή της εκκαθάρισης της Βασικής Ενίσχυσης και του υπόλοιπου 30% που απομένει από την επιδότηση, καθώς θα καταβάλει και την Πράσινη Ενίσχυση.

Τα παραπάνω υπόλοιπα των αγροτικών επιδοτήσεων αναμένονται να καταβληθούν και να πιστωθούν στους λογαριασμούς των αγροτών έως τις 20/12.
Επίσης η πληρωμή για την εξισωτική απόζημίωση θα τρέξει μια-δυο μέρες μετά την πίστωση της ενιαίας ενίσχυσης, που εκτιμάται ότι θα μπει γύρω στις 20 του μήνα. Αρα οι δικαιούχοι της εξισωτικής θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους περίπου στις 21 με 22 του Δεκεμβρίου.
Παράλληλα ξεκίνησε καταβολή του 70% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς για την Ανάπτυξη Μικρών Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, ξεκίνησε την Πέμπτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Το ποσό που «καταβάλλεται ανέρχεται σε περίπου 19.6 εκατ. ευρώ, αφορά 1.997 δικαιούχους και είναι σε εξέλιξη τόσο η διαδικασία αποστολής από τις ΔΑΟΠ των υπολοίπων φακέλων πληρωμής όσο και η διαδικασία πίστωσης των τραπεζικών λογαριασμών», όπως αναφέρει ο οργανισμός.
Το ποσό στήριξης κάθε μικροκαλλιεργητή που προβλέπεται από το υπομέτρο ανέρχεται σε 14.000 ευρώ, το οποίο μάλιστα δεν συνδέεται με την υλοποίηση δαπανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου