Τραγωδία δίχως τέλος στους Παξούς: Τουλάχιστον 12 νεκροί μετανάστες από βύθιση σκάφους

Τραγωδία δίχως τέλος στους Παξούς: Τουλάχιστον 12 νεκροί μετανάστες από βύθιση σκάφους
Ενα θρίλερ διεξάγεται από το πρωί ανοιχτά των Παξών. Σκάφος που μετέφερε περίπου 50 μετανάστες, καθώς δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός τους, βυθίστηκε σήμερα το πρωί σε θαλάσσια περιοχή, 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ «οι ίδιοι οι μετανάστες χρησιμοποιώντας τη γραμμή 112 , γύρω στις 9.15 το πρωί, ήταν αυτοί που κάλεσαν τις αρχές για βοήθεια». Πλωτά του λιμενικού που συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης κατάφεραν να περισυλέξουν σώα 21 άτομα που επέβαιναν στο σκάφος.
Ανασύρθηκαν τρεις σοροί στους Παξούς
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Λιμενικό Σώμα μέχρι τώρα έχουν διασωθεί από τη θάλασσα 21 μετανάστες, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών που έφτασαν πλέον τους δώδεκα.
Στο σημείο βρίσκονται σκάφη του λιμενικού σώματος από Ηγουμενίτσα , Κέρκυρα , Παξούς και Λευκάδα, παραπλέοντα πλοία καθώς και δύο αεροσκάφη super puma.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι επιβαίνοντες στην Λέμβο ήταν 53. Πιθανότατα υπάρχουν πολλά θύματα που τα πήρε μαζί της στο βυθό η λέμβος. Επιχειρούν 3 ελικόπτερα και αρκετά σκάφη του Λιμενικού. Γίνεται συντονισμός από το Κέντρο Επιχειρήσεων παρουσία και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας από νωρίς το πρωί. Οι έρευνες και η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζονται. Επίσημες ανακοινώσεις αργότερα από Υπουργείο Ναυτιλίας - Λιμενικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου