ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΤΕΩΣ ΚΙΤΙΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ


Φωτογραφίες: Αναστάσιος Καλαφάτης
Τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020, στον Μητροπολίτικό Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος τελέσθηκε αρχιερατικό συλλείτουργο επί τη ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης τέως Κιτίου κ. Χρυσόστομος, ο οποίος παρευρέθηκε στην τελετή αποκάλυψης της προτομής του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου Βέργη, με τον οποίο συνδέονταν από πολλών ετών, αφού συνυπηρέτησαν στον Ι. Ν. Τιμίου Προδρόμου Γαργαρέττας Αθηνών.  
Ο εορτάζων Πανιερώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη στο αρχιερατικό συλλείτουργο πλαισιούμενος από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Κορίνθου κ. Διονύσιο και Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, αλλά και ιερείς της Χαλκίδος.

Στη Θεία Λειτουργία, η οποία αναμεταδόθηκε απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, την ιερά Υμνωδία διηκόνησαν θαυμάσια οι καλλικέλαδοι Χοροί των Ιεροψαλτών του Ιερού Ναού, υπό την διεύθυνση των κ. Γεωργίου Καραγκούνη και Ιωάννη Δέδε, ενώ παρέστησαν αρκετοί πιστοί και σύσσωμος ο Σύλλογος Κυπρίων Ευβοίας.
Πρό της Απολύσεως, κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στα γεγονότα της ανακομιδής και μετακομιδής των ιερών λειψάνων του Ιερού Χρυσοστόμου στη Βασιλεύουσα και περιέγραψε με θερμούς λόγους την προσωπικότητα του πολιού Μητροπολίτου τέως Κιτίου και του ευχήθηκε για την ονοματική του εορτή, ενώ ευχαρίστησε και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου, ο οποίος συνεόρτασε μαζί τους.  
Αμέσως μετά, εκπρόσωποι του Συλλόγου Κυπρίων ευχήθηκαν στον Πανιερώτατο και εξέφρασαν την χαρά και την συγκίνησή του για την επίσκεψή του, ενώ παράλληλα έκαναν μνεία των παλαιοτέρων επισκέψεων του στη Χαλκίδα και της προσφοράς του στον τοπικό Σύλλογο.
Τέλος, ο Πανιερώτατος άγιος τ. Κιτίου κ. Χρυσόστομος, με ιδιαιτέρως συγκινητικά λόγια ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, για την πρωτοβουλία που είχε να εορτάσει στη Χαλκίδα τα ονομαστήριά του, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο για την τιμητική του παρουσία, αλλά και όλους εκείνους που συνέβαλαν στην πανήγυρη δίδοντάς του ιδιαίτερη χαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου