ΕΤΕΛΕΣΘΗ ΤΟ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΚΑΠΝΙΣΗ, ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ




Το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 το πρωί, στον Ι. Ναό Αγίας Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής Ιστιαίας ετελέσθη το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Ιγνατίου Καπνίση, Διδασκάλου του Ευαγγελίου και Αρχιερατικού Επιτρόπου Ιστιαίας.

Στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία συμμετείχε δεκάδα Κληρικών της Ι. Μητροπόλεώς μας και πολλοί ευσεβείς χριστιανοί, οι οποίοι προσήλθαν και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων, αλλά προσευχήθηκαν παράλληλα και για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού γέροντος Αρχιμανδρίτου π. Ιγνατίου.


Μεταξύ των εκκλησιασθέντων ήταν ο Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Ιωάννης Κοτζιάς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός-Ιεροκήρυξ, ο οποίος, πρώτα μετέφερε προς όλους την πατρική ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και στη συνέχεια ανέπτυξε το θέμα «η ανάμνηση των γεγονότων και των προσώπων στη χριστιανική λατρεία».

Μετά την τέλεση του ιερού Μνημοσύνου, η συγγενής του μακαριστού π. Ιγνατίου, Θεολόγος κ. Ευαγγελία Καπνίση έκανε σύντομη αναφορά στο πρόσωπο και το έργο του θείου της, ενώ αμέσως μετά κλήρος και λαός εξήλθαν και έψαλαν νεκρώσιμο τρισάγιο επί του τάφου του π. Ιγνατίου.

Μετά την απόλυση, υπό την μέριμνα του Πρωτοπρεσβ. Ιωάννου Θάνου, νέου Διευθυντού του Γηροκομείου Ιστιαίας, το οποίο είχε ιδρύσει ο μακαριστός π. Ιγνάτιος, παρετέθη εκεί καφές και γεύμα σε όσους προσήλθαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου