Αλλάζουν όλα

Ένα από τα βασικά εξαρτήματα των smartphones είναι οι κάμερές τους, μπροστά και πίσω. Συχνά η ποιότητα της κάμερας αποτελεί το βασικό κριτήριο αγοράς μιας συσκευής για πολύ κόσμο.

Καθώς, λοιπόν, οι βασικές κάμερες των smartphones αυξάνονται σχεδόν κάθε χρόνο (από τη μία κάμερα περάσαμε στις τρεις, τις τέσσερις ή και τις πέντε), τα πράγματα δεν είναι τα ίδια για τις μπροστινές κάμερες με τις οποίες τραβάμε selfies.

Αρχικά, οι κάμερες αυτές βρίσκονταν στα περιθώρια (bezels) της μπροστινής πλευράς των κινητών, ωστόσο, στη συνέχεια, καθώς οι εταιρείες ήθελαν να αυξήσουν το μέγεθος της οθόνης, σπρώχτηκαν προς την εγκοπή (notch).

Εν συνεχεία, οι μεγάλες κατασκευάστριες εταιρείες αποφάσισαν να καλύψουν όλο το μπροστινό μέρος με οθόνη και η κάμερα να βρίσκεται σε μια... τρύπα σε κάποιο σημείο της.



Ωστόσο, και πάλι υπήρξε ζήτημα για το αν η λύση αυτή είναι αισθητικά σωστή, ενώ κάποιο κατασκευαστές προτίμησαν τη λύση της... βυθιζόμενης εμπρόσθιας κάμερα

Φαίνεται, λοιπόν, ότι το 2020 έρχεται μεγάλη αλλαγή για τις... σελφοκάμερες των smartphones, οι οποίες αρχίζουν να τοποθετούνται... κάτω από την οθόνη, η οποία και θα καλύπτει το μέγιστο κομμάτι της μπροστινής πλευράς των κινητών.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται από ορισμένους αναλυτές, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, καθώς το σημείο της οθόνης που θα καλύπτει την κάμερα θα είναι πολύ κατώτερης ανάλυσης και ποιότητας, ώστε να μπορούν να βγαίνουν φωτογραφίες.

Κάποιοι τις ονομάζουν ήδη «κάμερες-μωσαϊκό» και αναμένεται να φανεί αν θα αποτελέσουν μια ικανοποιητική λύση για τους απανταχού φαν των selfies.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου