Την Τρίτη 18/02 απεργούμε! Τώρα είναι ώρα ξεσηκωμού!



Το Ασφαλιστικό αφορά το παρόν και το μέλλον μας!
Την Τρίτη 18/02 απεργούμε! Τώρα είναι ώρα ξεσηκωμού!
11πμ στο Βούρκο & πορεία στην Υψηλή Γέφυρα
Προσυγκέντρωση των συνδικάτων 10πμ Πλατεία Αγοράς
Συνάδελφοι η κυβέρνηση της ΝΔ πιάνοντας το νήμα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προχωράει σε νέο ισχυρό χτύπημα στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα!
Συγκεκριμένα:
  • Καταδικάζει στη φτώχεια και την εξαθλίωση στο διηνεκές τους συνταξιούχους και τους σημερινούς εργαζόμενους – αυριανούς συνταξιούχους. Το κράτος εγγυάται μόνο τα 384€ της “εθνικής σύνταξης” και αυτά υπό προϋποθέσεις.
  • Ανεβάζει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 για όλους, άντρες και γυναίκες.  Καμία εξαίρεση δεν υπάρχει για καμία κατηγορία εργαζομένων.
  • Θέτει προϋπόθεση 12.000 ένσημα που είναι 40 χρόνια εργάσιμου βίου (φυσικά αν αναλογιστεί κανείς ότι οι συνάδελφοι αναπληρωτές δουλεύουν μόνο μερικούς μήνες το χρόνο, αυτό ισοδυναμεί με πάνω από πενήντα χρόνια!!!)
  • Με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, προχωράει σε νέα μείωση και υποβάθμιση των παροχών υγείας, αναγκάζοντας τους εργαζόμενους να πληρώνουν πολύ περισσότερα για φάρμακα και εξετάσεις.
Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, πρέπει να σημάνει συναγερμός με βασικό σταθμό την απεργία στις 18/02. Συναγερμός μάλιστα κόντρα και στα ψέματα της κυβέρνησης αλλά και στα στηρίγματα της, τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που κάνει τα πάντα για τηρηθεί «σιγή ιχθύος» απέναντι στο αντιασφαλιστικό έγκλημα. Η ΓΣΕΕ που βρίσκει θετικά στους νόμους αυτούς ή οι Ομοσπονδίες όπως η δικιά μας, η ΔΟΕ, που δεν κάνουν το παραμικρό για να οργανώσουν τον αγώνα των συναδέλφων! 

Στην ίδια γραμμή και οι υπόλοιπες δυνάμεις - εκλεγμένοι στο Δ.Σ. του συλλόγου μας (ΔΗ-ΣΥ- ΔΑΚΕ- Δύναμη Αναγέννησης-Τελευταίο Θρανίο) για άλλη μια φορά περιορίστηκαν απλά στην αποστολή e-mail στα σχολεία, χωρίς να γίνει ουσιαστική ενημέρωση των συναδέλφων και η απαραίτητη οργάνωση του αγώνα. Προβληματισμό, επίσης, προκαλεί η στάση των ίδιων δυνάμεων στη γενική συνέλευση όπου επικαλούμενοι την μικρή συμμετοχή, για την οποία έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης, μιας και δεν κουνήσαν ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη μαζικότητα, δε μπήκαν καν στον κόπο να συζητήσουν με τους λιγοστούς συναδέλφους που αφιέρωσαν το χρόνο τους για να παρευρεθούν. Η απάντησή τους στο κάλεσμα της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών για κοινή απεργιακή συγκέντρωση με τα σωματεία της Χαλκίδας την Τρίτη 18 Φλεβάρη ήταν να γυρίσουν την πλάτη και να αποχωρήσουν!
Συνάδελφοι, η συμμετοχή στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις είναι ο μοναδικός παράγοντας που μπορεί να βάλει φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης. Με αυτόν τον τρόπο έχει μπει φρένο σε αυτούς τους σχεδιασμούς που προσπαθούν να τους υλοποιήσουν εδώ και χρόνια και μέχρι σήμερα, στο σύνολό τους, δεν τα έχουν καταφέρει. Όλοι στην απεργία!
Την Τρίτη 18 Φλεβάρη με τη συμμετοχή μας στην απεργία συγκέντρωση, υποδεχόμαστε τους απεργούς εργαζόμενους, τους συναδέλφους μας από τη ΛΑΡΚΟ. 

Όλη η Στερεά θα διαδηλώσει στη Χαλκίδα!
Την Τρίτη 18/02 απεργούμε! Τώρα είναι ώρα ξεσηκωμού!
11πμ στο Βούρκο & πορεία στην Υψηλή Γέφυρα
Προσυγκέντρωση των συνδικάτων 10πμ Πλατεία Αγοράς

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

στο Σύλλογο Δασκάλων-Νηπιαγωγών Χαλκίδας       Χαλκίδα, 14.2.20

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου